KULDMIKROFONI LAUREAAT: Ringhäälingu 95. aastapäeva puhul jõudis reedel kuulajateni pidulik otsesaade „Ringhääling 95. Kuldmikrofon“, Eesti ringhäälingute liidu Kuldmikrofon anti üle Ulla Läntsile.Foto: Martin Ahven
Inimesed
19. detsember 2021, 22:30

Ulla Länts: „Kuku toonane peatoimetaja ei tea tänini, kuidas tegelikult mu reportaažid otse-eetris sündisid.“

„Just samal päeval, kui Kukusse läksin, alustas tööd Raadio Uuno ning minu esimeseks ülesandeks oli teha otsereportaaž selle avamisest, mis toimus Estonia teatri ühes väikeses saalis,“ on peaaegu 30 aastat raadiotööd teinud ja eelmisel reedel Eesti rahvusringhäälingu uudistemaja suures stuudios Kuldmikrofoniga pärjatud Ulla Läntsil väga selgelt meeles esimene tööpäev Kuku raadios, kus ta töötas ligi 27 aastat.

„Kuigi tegelikult polnud see mul esimene raadiotöö,“ täpsustab Ulla. „Ja sestap ka hääl ega käsi ei värisenud. Mul oli juba seljataga paar aastat raadiotööd. Tulin küll Kukusse Eesti Raadio uudistetoimetusest, kus olin paar kuud, aga enne seda olin Raadio Tartus. Sinna maandusin juba 1991, kui Vello Lään selle asutas. Ja kui veel minevikku tagasi minna, siis ma alustasin ju kooliraadiost. Nii et mul on kogu see jada läbi käidud: kooliraadio, siis Eesti Raadio noorte reporterite klubi ja siis juba professionaalne raadiotöö. Seega, sel aastal oleks mul saanud täpselt 30 aastat raadiotööd, napilt jäi puudu,“ ütleb Kuldmikrofoni laureaat väikse nukrusvarjundiga hääles.

Edasi lugemiseks: