Benedict Cumberbatch Jane Campioni filmis „Koera vägi“.

Foto: AP/Scanpix
Film
14. detsember 2021, 11:22

Kuldgloobuste rallit juhivad Cumberbatchi vestern ja Branagh' lapsepõlvefilm

Eestlastel on põhjust Kuldgloobuste nominatsioonide üle rõõmustada: Eesti osalusel valminud „Kupee nr. 6“ esitati parima võõrkeelse filmi nominendiks. Enim nominatsioone pälvisid Jane Campioni nüansirikas vestern „Koera vägi“ ja Kenneth Branagh' autobiograafiline „Belfast“.

BBC Newsi teatel pälvisid nii „Koera vägi“ kui ka „Belfast“ seitse nominatsiooni, nende hulgas parima draama nominatsiooni. Nii Campion kui ka Sir Kenneth kandideerivad 9. jaanuaril parima stsenaariumi ja parima režissööritöö Kuldgloobusele.

Kumbki film teenis kaks näitlejaauhinna nominatsiooni: „Koera väes“ tunnustati nendega Benedict Cumberbatchi ja Kristen Dunsti, „Belfastis“ Jamie Dornanit ja Caitriona Balfe'i.

Parima naispeaosatäitja auhinna nimel konkureerivad ka näiteks Kristen Stewart printsess Dianana ja Lady Gaga mehetapjana filmis „Gucci tragöödia“. Will Smith kandideerib näitlejaauhinnale Venus ja Serena Williamsi isana („Kuningas Richard“). Nominentide seas on ka Olivia Colman, Jennifer Lawrence, Emma Stone, Leonardo DiCaprio, Andrew Garfield, Denzel Washington ja Nicole Kidman.

Telesarjadest kogus enim nominatsioone - viis - „Succession“, järgnesid „The Morning Show“ ja „Ted Lasso“ nelja nominatsiooniga.

Oscarite järel kõrgeima profiiliga auhinnagalaks peetavaid Kuldgloobusi tänavu jaanuaris televisioonis üle ei kanta. Telekanal NBC loobus tseremoonia edastamisest mitmete skandaalide ilmsiks tulles - tänavu paljastus näiteks, et Kuldgloobusi jagava salapärase organisatsiooni Hollywoodi välisajakirjanike ühendus 87 liikme seas pole ainsatki tumedanahalist.