Boris ja Carrie Johnson 6. oktoobril 2021.

Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
9. detsember 2021, 15:53

Briti peaministri abikaasa tõi ilmale nende teise ühise lapse (1)

Briti peaministri Boris Johnsoni abikaasa Carrie tõi täna ilmale tütre. Nende poeg Wilf on poolteiseaastane. Kokku on Briti peaministril nüüd seitse last.

Daily Maili teatel sammusid Johnsonid Londoni keskosas asuvasse haiglasse täna kell 7.40 hommikul. Umbes kaks tundi varem olid politseinikud saabunud haiglat turvama. 33aastast Carriet saatis haiglasse sisenemisel turvamees, temast 24 aastat vanemat peaministrit kaks politseinikku.

Maimuke sündis paari tunni pärast. Boris Johnson oli lehe teatel Carriele kogu protsessi ajal toeks. 11.45 paiku lahkus peaminister kliinikust ja naasis Downing Streetile. „Nii ema kui ka tütar tunnevad end suurepäraselt,“ seisab ametlikus avalduses. Peaminister ja tema abikaasa avaldavad südamlikku tänu haigla meedikutele.

Kahenädalast isapuhkust Johnson ei võta, kuid kavatseb mõnda aega pere seltsis olla, ütles peaministri esindaja.

Arvukates intervjuudes oma järeltulijate arvu kohta põiklevaid vastuseid andnud Boris Johnson tunnistas tänavu septembris esmakordselt, et tal on kuus last. Ajalooline hetk leidis aset USA telesaates „Today“.

Johnson on abielus kolmandat korda. Teise abikaasa Marina Wheeleriga on tal neli last. Lisaks on Briti poliitikul 2009. aastal sündinud tütar salasuhtest kinnisvaraarendaja Helen Macintyre'iga. Boris Johnsoni ja Marina Wheeleri abielu elas skandaali üle ning nad teatasid lahkuminekust alles 2018. aasta septembris.