Inimesed

Tarmo Soomere: „Elame peaaegu paradiislikus kohas. Kui Gröönimaa jääkilp jätkab sulamist, muutub meie piirkond paljudele atraktiivseks. Realiseerub rändesurve.“ (12)

LISA KOMMENTAAR

4. detsember 2021, 13:37
"... viirust saab sissehingatavast õhust füüsiliselt elimineerida, lastes õhu läbi ultraviolettkiirguse, mis viiruse tapab. Teine võimalus on ... Tuba, kus on haige inimene, tuleb sagedamini õhutada." Küll vöttis kaua aega et seda vanavanemate töde akadeemia presidenti suust kuulda! Näis kuna see valitsuseni jöuab ja inimesed raatsivad gaasi-rallis oma aktad avad vöi elektriralis UV lambid süüdata!
Ringo4. detsember 2021, 11:23
Akadeemiku jutt ei ole väga tõsiseltvõetav. Peale Milankovici tsükli on veel kümneid seaduspäerasusi, mis kumulatiivsuse korral suurendavad maakera keskmist temperatuuri, siis jälle vähendavad. Tegelikud temperatuuri kõikumised on ca +- 2 kraadi ja seda sadade tuhandete aastate jooksul. Viide siinkohal jää puursüdamike uuringutele Antarktikas.
Appi4. detsember 2021, 09:33
Jälle üks kes jumaldab vaktsiini üle kõige. Loodusteadlaselt ootasin natuke teistsugust mõtlemist.
AK4. detsember 2021, 09:29
Jumala õige jutt! Kui seda saaks vaid kuidagi mõnedele mõistetavaks muuta!
rändesurve4. detsember 2021, 09:03
realiseerub esimeses järjekorras suuremates linnades, mis kultimultistuvad ja internationaliseeruvad ja kust eestlased pagema hakkavad. Üksikute metsatalude omanikud võivad veel pikalt õnnelikud olla.
Teeline5. detsember 2021, 10:31
Vaevalt. Kui linnad multikultistuvad ja enamus on omasugused loodrid, hakatakse maal röövimas käima.
Jakob Kunder4. detsember 2021, 08:12
Oleme jõudnud olukorda, kus pole meil tõsiselt võetavaid arste, teadlasi ja poliitikuid. Riigi kodanikuna on nad kadunud hinged, kusjuures ajakirjandus teeb kõik endast oleneva selle tõestuseks.
Ennustus4. detsember 2021, 04:03
Kui Gröönimaa jääkilp sulab ehk siis aurab õhku, sajab see maha Sahhaaras ja teistes kõrbetest ja vesi mitte ei tõuse, vaid leiab oma kasutuse taimestikus, mis hakkab kasvama nendes kohtades, kus seda hetkel ei ole.
Trkng4. detsember 2021, 00:06
Kurb tõdeda, et Teaduste Akadeemia president ajab küllalt seniilset juttu. Ah et Dallase seriaalist sai tema teada, mis maailmas head sünnib!?
Soomere pole ökofoob ja ajab õiget juttu3. detsember 2021, 23:25
...ning oleks oidanud saama presidendiks. Eriti usaldatav on aus ta seetõttu, et reformarid hakkasid teda kartma ja hääletasid ausa mehe maha.
yll3. detsember 2021, 21:24
Vaatame ikka tõele näkku hr. Soomere selle rände teemal! Ei tuleks nad süüriast ja mujalt tuhkagi siia kui me neile ohtralt peale ei maksaks ja seda enda looduse hävitamise hinnaga. 85% 2016.a meile sokutatutest ju tööle pole läinud vaid on igikestvaks koormaks riigile. Pealegi küsiks selle jääkese sulamise kohta ,et kuhu see kunagine mandrijää kadus miks paksu kilbina euroopat ja ameerikat kattis?
kakale vesi peale4. detsember 2021, 10:00
Refiidid pole kunagi sallinud kui neile tõde näkku öeldakse. Samas praegune hinnatõus on otsene tuleb refiitide propageeritud rohekäkile.