Foto: ÕL arhiiv
Inimesed
30. november 2021, 19:38

Suri laulja ja löökpillimängija Kalju Terasmaa (7)

Pühapäeval, 28. novembril lahkus laulja, löökpillimängija ja muusikapedagoog Kalju Terasmaa.

Üle poole sajandi, kuni aastani 2005 Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri löökpillirühma kontsertmeistrina tegutsenud Kalju Terasmaa oli virtuoosne vibrafonisolist, kes 70-ndate alguses pani aluse löökpilliõpetusele toonases Tallinna Riiklikus Konservatooriumis, kus tema käe all õppis suur osa Eesti praegustest parimatest löökpillimängijatest. Löökpilli mängis ta ka ansamblis Metronoom, Eesti Raadio estraadiorkestris, Eesti Televisiooni ja Emil Laansoo ansamblites ja veel paljudes koosseisudes, kirjutab ERR.

Omaaegse ülipopulaarse muusikasaate „Horoskoop“ tuntuimaks lauluks sai koos Helgi Salloga esitatud duett „Sulle kõik nüüd ütlen“, kuulajate südameisse on kinnistunud ka koos Anu Antoni, Marju Kuudi ja Tiiu Varikuga esitatud laulud.

Kalju Terasmaa suri 87aastasena. Ta sündis 19. oktoobril 1934. aastal Tallinnas. Terasmaad on tunnustatud 1976. aastal Eesti NSV teenelise kunstnikuna ja 2001. aastal Valgetähe V klassi teenetemärgiga. Terasmaal on tütar, Terje Leibur, kes on samuti löökpillimängija.

Kalju Terasmaa ärasaatmine toimub reedel, 3. detsembril kell 15.00 Nõmme Rahu kirikus.