„Armas Thomas“

Foto: Kaader filmist
Film
28. november 2021, 15:34

PÖFFil kiideti parimaid filme, 20 000 euro suurune peaauhind läks sakslastele

Järjekordne Pimedate Ööde filmifestival on otsa saamas, mis tähendab, et aeg selgeks teha parimatest parimad. Kõige olulisem auhind läks sel korral Saksamaale.

Pimedate Ööde filmifestivali grand prix´ võitis Saksa režissööri Andreas Kleinerti film „Armas Thomas“, mis räägib kirjanikust ja filmitegijast Thomas Braschist – rebellist, keda Ida-Saksamaal taga kiusati, kirjutatakse pressiteates.

Peaauhinnaga kaasneb esimest korda 20 000 eurot, mille pani välja Tallinna linn.

Thomas Braschi osatäitja Albrecht Schuch võitis ühtlasi parima meesnäitleja auhinna. Parimaks naisnäitlejaks nimetas žürii kõigest 11-aastase venelanna Sofja Krugova, kes mängib Kirill Sokolovi mustas komöödias „Rebi lahti ja unusta“ – ta on noorim osatäitja, kes on PÖFFi ajaloos nii kõrge auhinnaga pärjatud.

Parima režissööri ja stsenaariumi auhind läks poolakale Wojciech Smarzowskile filmi „Pulmapäev“ eest. Üks maailma kuulsamaid dirigente soomlane Esa-Pekka Salonen, kes on tuntud ka heliloojana, võitis parima filmimuusika auhinna kaasmaalase Aku Louhimiehe filmi „Ootus“ eest.

Parima debüütfilmi auhind läks 32-aastasele Saksa režissöörile Francesco Sossaile filmi „Teistsugused inimsööjad“ eest. Parimaks Balti linateoseks kuulutas žürii leeduka Andrius Blaževičiuse filmi „Jooksus“.

Kõikide võitjatega saab tutvuda PÖFFi kodulehel, mis asub SIIN.