Brian May

Foto: AFP/Scanpix
Saund
27. november 2021, 17:28

Queeni täht Brian May kritiseerib sooneutraalseid muusikaauhindu: tänapäeval peaks meil olema transsooline liige (4)

Legendaarse rokkansambli Queen täht Brian May kritiseeris hiljuti Briti muusikaauhindade otsust kaotada soopõhised kategooriad. Mehe sõnul poleks Freddie Mercury tänapäevase woke-kultuuriga hakkama saanud.

„Freddie tuli Sansibarilt, ta ei olnud britt, ta ei olnud valge - see ei huvita kedagi, keegi ei ole kunagi seda arutanud ,“ vahendab The Mirror May sõnu. „Me ei pidanud peatuma ja mõtlema, kas me peaksime temaga koostööd tegema? Kas ta on õiget värvi? Kas tal on õige seksuaalne kalduvus?“

„Minu arvates on hirmutav, et nüüd peab kõige suhtes nii kalkuleeriv olema,“ lausub May ning usub, et neli Briti muusikaauhinda võitnud Queen ei oleks tänapäevase ühiskonna jaoks piisavalt mitmekülgne.

„Me oleksime sunnitud omama erineva nahavärviga ja erinevast soost liikmeid ja meil peaks olema transsooline liige,“ kujutab May ette, milline näeks välja Queeni koosseis välja praegusel ajastul.

„Elu ei pea selline olema. Me võime olla eraldiseisvad ja erinevad."

May on enda väljaütlemise eest ka korralikult kriitikat saanud. Twitteris meenutatakse rokkarile, et tema bändi solist oli biseksuaalne, mis on nende ansambli nimi ning ka seda, et „I Want To Break Free“ muusikavideos kandsid kõik bändiliikmed naiste riideid.