Scarlett Johansson

Foto: Reuters/Scanpix
Film
22. november 2021, 13:34

Kohtus vägikaigast vedanud Scarlett Johansson ja Disney töötavad taas koos

Tänavu suvel nägi ilmavalgust Marveli märulifilm „Must Lesk“, mille nimitegelast kehastas Scarlett Johansson. Teos linastus nii kinodes kui ka Disney+ voogedastusteenuses. Just too seik ajas aga Johanssoni ja Disney omavahel korralikult tülli.

Nimelt nägi naise leping ette, et teos linastub vaid kinodes. Ent Disney+ linastus põhjustas olukorra, kus kinopiletite müügitulust olenev boonus jäi tunduvalt vähemaks. Johanssoni enda sõnul jäi ta ilma enam kui 50 miljonist dollarist ning naine kaebas Disney kohtusse.

Kuigi mõnda aega loobiti üksteise suunas avalikult tuld ja tõrva, klatiti arved kohtuväliselt oktoobris. Nüüd selgub, et minevik on täielikult vaiba alla pühitud. Marveli filmiuniversumi produtsent Kevin Feige avaldas, et Scarlett ja Marvel Studios (mis kuulub Disneyle) teevad juba koostööd uue ülisalajase projekti kallal, mis pole Musta Lesega üldse seotud.

Johanssoni sõnul oli Disney kohtusse kaebamine hirmutav, kuna tegemist oli asjaga, mida keegi varem polnud teinud. „Kuid samal ajal tundsin, et seisan selle eest, mis oli õige, ja nüüd ei pea keegi enam kunagi sellega tegelema, rääkis Johansson Varietyle. „Nii et see paneb mind tundma, et see oli seda kindlasti väärt.“