Kristi Nilov

Foto: Martin Ahven
Inimesed
18. november 2021, 17:25

Kristi Loigo võitis majaga seotud kohtulahingu: see röövis minu laste lapsepõlve (13)

„See võttis minult neli aastat, kümneid tuhandeid eurosid ja minu laste lapsepõlve, sest ma ei saanudki luua neile nende unelmate tube ega kodu, just nii nagu tegime seda „Kodutunde“ saatetiimiga enam kui kahesajale perekonnale, kelle rõõmuks nende kodusid taastasime. Vanasõna, et kingsepal pole kingi, peab siinkohal paika,“ räägib „Kodutunde“ produtsent Kristi Loigo, kes võitis lõplikult riigikohtus vaidluse, mis puudutas tema eramut.

Kristi Loigo firmale eramu müünud kinnisvaraarendaja peab selle viimaks ikkagi tagasi ostma – viivisega kokku summas ligi 350 000 eurot. Loigot hämmastab, et vastaspool, hoolimata sellest, et maja kehv seisukord oli juba ammu üheselt tõestatud, ikkagi edasi kangutas. „Tagantjärgi mõtlen, et kuidas sain mina, „Kodutunde“ produtsent, langeda lõksu ja pelgalt uskuda?“ küsib Loigo.

Refereeritud artikli täistekst Kroonikas.

Õhtuleht kirjutas 2018. aasta veebruaris, et paljudele kehvades elamistingimustes vaevlevatele peredele inimeste annetuste ja ehitusfirmade toel appi tõtanud saate „Kodutunne“ taga olev produktsioonifirma ei jätnud ennastki ilma, vaid ostis Tallinna lähedale eramu koos saunakompleksi ja basseiniga. Selles elas saate produtsent ja firma omanik Kristi Nilov perega.

Kristi Nilovi firmale kuuluv maja Kibuvitsa tänavalFoto: Robin Roots

Kinnistusregistri andmetel ostis telesaate „Kodutunne“ produktsioonifirma Õuetuba OÜ 2017. aasta 25. jaanuaril Rae valda Karla külla 286 ruutmeetri suuruse maja. Internetis müügikuulutuses oli maja hind 295 000 eurot. OÜ Õuetoa sissetuleku taga oli suuremas osas heategevusliku saate „Kodutunne“ tegemine, mida Nilov müüs telekanalile Kanal 2. Samuti laekusid produktsioonifirmale annetused, mida „Kodutunne“ kasutas selleks, et abivajajate elamistingimusi parandada.

Nilov ei soovinud alguses vastata Õhtulehe küsimusele, kes ta elab Õuetuba OÜ ostetud majas. Samuti polnud ta eriti aldis selgitama, kuidas teha vahet firmale elamu ostmiseks kulunud rahal ja kogutud annetustel. Ta ütles, et ei pea ajakirjanduses eraettevõtte äritegevusest aru andma, tunnistades samas, et heategevuse puhul on avalik huvi teretulnud. „Mis puudutab mu maja, siis olen nagu iga tavaline eestlane, kel on majalaen. Müüsin eelmise maja maha ja ostsin teise,“ kommenteeris ta viimaks.

Veel üks avalikku tähelepanu pälvinud segadus OÜ Õuetoa kontori ja Kristi Nilovi koduga oli 2015. aastal, kui perenaisega tülli läinud koristusfirma avaldas, et Nilovi isikliku kodu koristamise eest maksab OÜ Õuetuba samalt kontolt, kuhu inimesed annetavad raha heategevuseks. Nilov selgitas, et tegemist on kodukontoriga ja kinnitas, et sentigi annetajate raha pole läinud erakasutusse.