RAHUSTAS NÄRVE ALKOHOLIGA: Enne surma vändatud dokfilmis tunnistas Avicii aastatepikkust võitlust ärevuse, depressiooni ja meelemürgisõltuvusega. Psühhiaatri juures käis ta juba teismeeas, hiljem hakkas närve alkoholiga rahustama. See rikkus DJ tervise.Foto: Vida Press
Inimesed
16. november 2021, 22:30

UUS RAAMAT: Avicii lakkas viimastel elupäevadel rääkimast

2018. aasta lihavõttepühadel šokeeris maailma muusikasõpru uudis, et Rootsi muusika superstaar, 28aastane DJ Avicii leiti Omaanis surnuna. Nüüd on traagiliselt vara lahkunud artisti elust ilmunud raamat, kus esimest korda kirjeldatakse Avicii surmaeelseid nädalaid. Eufooria vaheldus rõhutusega, elav suhtlus suubus vaikusesse. Kuni lõpliku vaikimiseni.

Tantsumuusikafännide iidol Avicii, sünninimega Tim Bergling, oli kannatanud noorele eale vaatamata aastaid tervisehädade all. 2012. aastal viidi ta New Yorgis haiglasse kõhunäärmepõletikuga, mille põhjus peitus ilmselt alkoholiga liialdamises. Aasta hiljem soovitasid arstid lasta eemaldada sapipõie. Avicii süüdistas kõhuvaevustes lakkamatut tuuritamist. Ka pärast pimesoole lõhkemist ja sapipõie eemaldamist jätkas DJ kontsertide andmist, kuid 2016. aastal teatas viimaks, et taandub aktiivsest tööst. Ta olevat hingelt introvert, kes vajab rahu, et elada ja luua. Ent 20. aprillil 2018 teatasid Avicii esindajad rabavat uudist: DJ leiti Omaani pealinnas Masqatis surnuna. Õige pea ilmnes, et superstaar oli läinud vabasurma.

Edasi lugemiseks: