Foto: ERRi kollaaž
Saund
15. november 2021, 20:12

VANAD OLIJAD JA UUED TULIJAD: selgusid „Eesti laul 2022“ esimesed kümme veerandfinalisti (3)

Heitlus „Eesti laul 2022“ parima loo tiitlile algab sel korral juba veerandfinaalidega. Esmakordselt on põhikonkursile jõudnud 40 erinevat pala, neist esimesed kümme avaldati saates „Ringvaade“.

Eesootaval laupäeval jõuab eetrisse esimene veerandfinaal. Saates näidatakse kümmet erinevat muusikavideot, järgmisesse vooru pääseb viis pala. Koha eest poolfinaalis hakkavad võitlema:

  1. Jaagup Tuisk – „Kui vaid“: : autorid Jaagup Tuisk, Rita Bavanati, Lauri Räpp

  2. Boamadu – „Mitte kauaks“: autorid Peeter Priks, Keith Mutvei

  3. Evelin Samuel – „Watefall“: autorid Glen Pilvre, Priit Pajusaar, Katrin Pärn

  4. Fiona and Me – „Feel like this“: autorid Fiona and Me

  5. Kéa – „Everytime“: autorid Andrei Zevakin, Ketter Orav

  6. Peter Põder – „Koos lõpuni“: autorid Peter Põder, Raul Krebs

  7. Little Mess – „Hea päev“: autorid Timo Vendt, Tanja Mihhailova-Saar, Andra Teede

  8. Maian – „Meeletu“: autorid Maian Lomp, Gevin Niglas

  9. Stig – „Interstellar“: autorid Stig Rästa, Victor Crone, Herman Gardarfve, David Lingren Zacharias, Fred Krieger

  10. Traffic – „Kaua veel“: autorid Karl Killing, Andreas Poom, Fred Krieger, Silver Laas, Vallo Kikas

Esimese kümne osaleja seas võib märgata nii uusi nimesid kui ka neid, kes varasemaltki „Eesti laulul“ õnne on proovinud. Mis veelgi enam, juba esimeses finaalis astuvad lavalaudadele kaks lauljat, kes korra suurel Eurovisionil esineda on saanud: Stig ja Evelin Samuel.

Evelin Samueli käis edasipääsust teavitamas Tomi Rahula koos „Ringvaatega“. Kuigi suuri emotsioone naine välja ei näidanud, kinnitab ta, et rõõmustab veerandfinaali jõudmise üle väga, lisades, et võtab „Eesti laulust“ osa selleks, et võita. „Minu meelest teist varianti ei ole – miks muidu osaleda.“

„Pean ütlema, et see uudis ei ole väga üllatav, sest arvasime, et see võiks juhtuda,“ kommenteerib edasipääsu loo autorite hulka kuuluv Priit Pajusaar.

Ta meenutab, kuidas sattus Eveliniga juhuslikult kokku ning naine mainis, et nad võiksid tänavu „Eesti laulul“ osaleda. „Ma ei osanud selle peale midagi öelda, aga mul tuli meelde, et Glen Pilvre oli mulle just saatnud ühe loo alge mõttega, et järsku teeks sel aastal midagi „Eesti laulule“. Nii see läks. Ja jõle hea laul tuli,“ ütleb ta.

Glen Pilvre meelest on „Waterfall“ heas mõttes täielik eurolugu. „Oleme teinud ka teisi eurolugusid, humoorikamas võtmes. See on heas mõttes vanaaegne lugu, aga vanaaegne tuleb loodetavasti tagasi,“ usub ta, et laul võiks paljudele meeldida.

„Eesti laulu“ konkursi vanade kalade tuumiku moodustavad sel korral Kea, Jaagup Tuisk, Maian, Traffic ja Little Mess. Viimane neist ajas 2020. aasta poolfinaalis Tanel Padari nutma. Uue kooli laulukirjutajate lahingu puhuvad taaskord lõkkele Andrei Zevakin ja Karl Killing.

Uutest tulijatest ehk põnevaim on ansambel Fiona and Me, kelle liikmed ei selgu enne, kui lunastatakse pääse poolfinaali.

20. novembril toimuvat veerandfinaali otsesaadet juhivad Tanel Padar ja Eda-Ines Etti. Järgmised veerandfinaalid leiavad aset 27. novembril, 4. detsembril ja 11. detsembril.

„Eesti laul 2022“ poolfinaalid toimuvad 3. ja 5. veebruaril ning võitja selgitab välja suur finaal 12. veebruaril Saku suurhallis.