Taavi Rõivas

Foto: Martin Ahven
Eesti uudised
13. november 2021, 20:58

Noor naine teavitas tööandjat, et Taavi Rõivas ahistas teda välisreisil

Noor naine väidab, et sattus tööreisil olles ettevõtjana tegutseva Taavi Rõivase ebameeldiva tähelepanu alla. Rõivas ütleb, et midagi sündsusetut ei toimunud ja tema südametunnistus on puhas.

Restoranis õhtust söönud neljaliikmeline eestlaste seltskond siirdus ööbimispaika, kus esmalt jätkati suhtlemist hotelli fuajees ja seejärel istuti koos Rõivase numbritoas.

Kui seltskond toast lahkuma hakkas, haaranud silmanähtavalt purjus Rõivas noorel naisel randmetest ega lasknud ära minna.

Politseisse kannatanu ei pöördunud, küll aga oli juhtunu niivõrd ebameeldiv, et ta tegi juhtunu kohta kirjaliku avalduse oma tööandjale. „Oleme intsidendist teadlikud ning juhtunut pealt näinud kolleeg kinnitab seda,“ sõnas neiu tööandja.

Refereeritud artikli täistekst Eesti Ekspressis.

„Kogu see lugu on absurdne, minu südametunnistus on täiesti puhas. Mitte midagi sündsusetut ei toimunud ega saanukski toimuda,“ kommenteeris Rõivas Õhtulehele.

Kõmuline pidu Malaisias

Taavi Rõivase eelmine ahistamisskandaal puhkes 2017. aasta sügisel. Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse ametliku delegatsiooni liikmed pidasid septembri lõpus Malaisias pidu, kus osales ka Taavi Rõivas. Viimane liialdanud aga alkoholiga ning lükanud peol viibinud Katrini kahe külmkapi vahele ja suudelnud teda jõuliselt. „Ta oli juba suudeldes väga agressiivne, juba see oli ebameeldiv, aga see läks edasi. Edasine läks täiesti kontrolli alt välja: ta kiskus mu kleiti üles ja käperdas mind,” rääkis Katrin nelja aasta eest Eesti Päevalehele.

Rõivased andsid skandaali järel ühise intervjuu Mihkel Raua saates „Kolmeraudne“. Luisa ütles saates, et ta usub oma meest, ehkki ta on Taavis pettunud. „Vastik on ja ebameeldiv on. Perel on raske, lastel on kindlasti raske,“ tunnistas Luisa.

Saate lõpus soovitas Raud, et sääraseid probleeme aitab ennetada üks lihtne nipp: „Ära pane tina enam.“ Rõivas vastas talle pärast pisukest mõttepausi: „Jah, eem... Ma olen lugenud su raamatut...“

Raud soovitas uuesti lugeda.

Seda, millistesse seiklustesse on napsine Rõivas veel sattunud, saad lugeda siit.

Õhtuleht tõi ka toona välja, et ahistamisskandaalis ilmnes hulk vastuolusid. Kuigi ekspeaministri väited erinesid kardinaalselt teda süüdistava naise öeldust, ei soostunud Taavi Rõivas teda valetajaks nimetama. Ka ütles Rõivas, et ta rääkis abikaasa Luisale Malaisias peol toimunust esimesel võimalusel. Kuid miks Luisa siis ligi kolm nädalat hiljem, kui asi avalikuks tuli, oma mehe tegudest šokeeritud oli? Seda enam, et Luisa oli ju ise Kagu-Aasia visiidil mõnda aega kaasas, ning Taavil oli seega võimalusi südame puistamiseks küllaga. Loe pikemalt siit.