„Vabastage Britney“ liikumise liikmed Los Angeleses rõõmustamas.

Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
13. november 2021, 10:46

PÕGENE, VABA LAPS! Britney Spearsi vabadus hakkas kehtima (5)

Sel reedel jõustus Los Angelese kohtus ajalooline otsus – Britney Spearsi isa eeskoste tema elu ja vara üle sai ametliku lõpu.

13 aastat oma kuulsa tütre Britney Spearsi eestkostjana tegutsenud Jamie Spears (69) eemaldati Los Angelese kohtu otsusega sellest rollist tänavu septembri lõpus, 12. novembrist on asjad ametlikud, vahendab CNN.

39aastase lauljanna advokaat süüdistas tema isa vägivaldsuses ja julmuses. Los Angelese kohtunik Brenda Penny rahuldas Britney Spearsi advokaadi Mathew Rosengarti palve eemaldada Jamie Spears oma tütre eestkostja positsioonilt ning määrata tema ajutiseks asemikuks vannutatud audiitor John Zabel. „[See otsus] on eestkostealuse huvides ja seega minu eesmärk,“ ütles Penny ajakirja People teatel. Zabel jäeti ajutise eestkostja rolli 31. detsembrini. Superstaari isiklike asjade eestkostjana tegutseb juba mitu aastat Jodie Montgomery.

Rosengart süüdistas Jamie Spearsi julmuses ja oma tütre väärkohtlemises. Veel on lauljanna advokaat viidanud, et alkohooliku ja hasartmängusõltlasena pole Jamie kindlasti sobilik inimene Britney varandust käsutama. Britney varandus küünib 60 miljoni dollarini.

Britney ise kohtuistungil kohal ei olnud – ta oli koos oma kihlatu Sam Asghariga (29) puhkusereisil. New York Post kirjeldas, et Britney purskas kohtuotsusest teada saades nutma. „Ta arvas juba pikemat aega, et ei näegi päeva, mil isa võimutsemine tema elu iga viimase kui tahu üle lõpeb, kuid viimaks see ikkagi juhtus.“