SUUR NÄRVEERIJA: „Ma pole ka oma esietendustele elades ühtegi inimest kutsunud, sest olen suur närveerija. Ega ma pärast esietendust mäletagi, mida seal laval täpselt tegin. Lihtsalt olen närveerinud esietenduse maha,“ sõnab Elle Kull.

Foto: Terje Ugandi / Tiiu
Film
11. november 2021, 17:38

PÖFFi elutööauhinna laureaat Elle Kull: Leida Laius tõi mind filmi ja pani Ago-Endrik Kergega paari

Kõlks! Vastu aknaklaasi lendab kivike. Seejärel teinegi. Tolle teise korruse akna taga istub noor Elle Kull, öösärk üll, väsinud jalad pesukausis. Filmi „Reigi õpetaja“ võttepäev on seljataga. „Silmad rõngas istusin seal ja nii kui kivike akna vastu tuli, ütlesin: „Ita, see on sulle!“,“ meenutab näitleja Elle Kull (69), et tema toakaaslane Ita Ever puhkes säherduse vangerduse peale lihtsalt naerma. Kivikesi pildunud romantik oli Ago-Endrik Kerge. Napilt läks mööda võimalus, et nood kaks mänginuks ses linaloos armastajapaari.

Kivikeste lennule andis tõuke Kerge-Kulli kohtumine võtteplatsil. „Reigi õpetajas“, Leida Laiuse filmis, pidid armastuskolmnurka mängima nood kaks koos Leonhard Merziniga. Jõuti kuu-poolteist võtteid teha, kuid segastel asjaoludel vahetati Laius välja Jüri Müüri vastu. Vahetusse läksid ka meespeategelased. Merzini ja Kerge asemel toodi platsile vennad Mikiverid, Mikk Paul Lempeliuse ja Tõnu Jonas Kempe rollile. Elle jäi Catharina Wyckenina paika.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99