Näitleja Katariina Libe

Foto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
10. november 2021, 09:11

Katariina Libe andis välja romaani „Ohverduste sügis“: see sobib hästi teismelistele, kes just hakkavad elu enda jaoks lahti mõtestama

„Ma võtsin endale sellise eesmärgi, et tahaks kirjutada lugu, mille peategelane on laps, kus on mütoloogilised, unenäolised, fantastilised tegelased, aga et see ei ole lastelugu, et see pigem on noortelugu,“ räägib näitlejanna Katariina Libe, kes on valmis saanud romaaniga „Ohverduste sügis“, uudistesaates „Aktuaalne kaamera“.

„Seal on lihtsakoelisi filosoofilisi dialooge, mis sobivad väga hästi teismelistele, kes just hakkavad ka elu enda jaoks lahti mõtestama,“ lisab Katariina. „Mäletan ise sellest ajast, kui olin 15-16aastane, et see kunst, kirjandus, teater ja film, mida toodeti minuvanustele, oli minu jaoks tobe või selline ülalt poolt alla vaatav, et ma oleksingi võibolla tahtnud lugeda asju, mis tegelevad maailma lahtimõtestamisega,“ lisas Libe.

Autori enda sõnul sai romaan alguse Drakadeemia korraldatud pooleaastasel kursusel, kus õpetati täispika filmistsenaariumi kirjutamist. Nii hakkavadki romaani lugedes üsna kiiresti silme ees jooksma pildid värvikatest tegelaskujudest ja paikadest, kus põimuvad unenäoline müstika ja sünge reaalsus.

Refereeritud artikkel ERR-i kultuuriportaalis.