Inimesed
9. november 2021, 14:02

RÕÕMUSÕNUM FÄNNIDELE: Inglise rokkbänd Placebo esineb üle seitsme aasta taas Eesti publiku ees

Inglise rockbänd Placebo annab 14. oktoobril 2022 Tallinnas, Saku Suurhalli Blackboxis,  üle 7 aasta taas kontserdi. Piletite avalik müük algab Piletilevis 17. novembril kell 11. 

25 tegutsemisaastat ja üle 13 miljoni müüdud albumi, Placebo suudab suurepäraselt kaardistada inimese olemust just nii nagu see on. Bändi unikaalne viis näidata nii puuduseid kui ka ilu on olnud juba aastaid pelgupaigaks neile, kes tunnevad traditsioonide ahelaid ning peavad peavoolu lõksuks.  

Bändi muusikalisteks mõjutajateks on David Bowie, Nirvana, Depeche Mode ja suvel Eestiski esinev Iggy Pop. Placebo tegi muusikamaastikul läbimurde aastal 1997 peale singli „Nancy Boy“ väljaandmist. Lugu sai koheselt populaarseks just soonormide piire ületava sisu tõttu.  

Placebo on aastate jooksul teinud koostööd erinevate artistidega, sealhulgas David Bowie, Justin Warfieldi, Michael Stipe'i ja Alison Mosshartiga. Tänaseks on nad välja andnud seitse stuudioalbumit, mis kõik on jõudnud Ühendkuningriigis 20 parima hulka ning müünud maailmas umbes 13 miljonit koopiat. 

Septembris avaldas bänd üle viie aasta esimese uue singli „Beautiful James“ ning lubas, et värsket muusikat tuleb peagi lisa. Placebo kuulsaimate lugude hulka kuuluvad näiteks „Every You Every Me“ ja „The Bitter End“.