Travis Scott 2019. aasta veebruaris Super Bowli poolajasõul.

Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
9. november 2021, 10:50

Travis Scott kaevati 8 inimese surmaga lõppenud kontserdi eest kohtusse (2)

USA räppar Travis Scott, kelle festivalikontserdil sai surma vähemalt kaheksa inimest, seisab silmitsi arvukate kohtuasjadega. Noorim festivalil Astroworld hargnenud tragöödia ohvritest oli vaid 14aastane, kirjutab BBC News.

Lisaks Travis Scottile on mitu hagi esitatud üllatusesinejale Drake'ile. Hagide väitel utsitasid muusikud rahvamassi lavale lähemale tulema, kuid tekkinud rüsina käigus talluti kaheksa inimest surnuks. Sajad muusikafännid said vigastada. Ühes hagis süüdistatakse Scotti – meigimogul Kylie Jenneri elukaaslast ja lapse isa – lausa mässu õhutamises.

Scottile heidetakse ette, et ta ei katkestanud kontserti, kui oli näha, et inimesed minestavad. Hagides süüdistatakse ka korraldajat Live Nation ebapiisavates turvameetmetes ja tegevusetuses – ühe hagi väitel paluti turvameestelt abi, kuid need polevat midagi teinud.

Kontserdil osalenud Lucas Naccarati rääkis BBC raadiointervjuus, et oli juba kolm minutit pärast Travis Scotti esinemise algust veendunud, et keegi saab surma. „Liigutada ei saanud, ei saanud isegi nägu sügada, nii tihedalt olid kõik kokku pressitud.“

Vice.comi artiklis aga kirjutatakse, et paljud on veendunud: Scott korraldas tapatalgud nimme, see olevat olnud satanistlik riitus.