Willard Smith ja tema kuulus poeg 2002. aastal.

Foto: VIDA PRESS
Inimesed
4. november 2021, 09:30

PIHTIMUS: Will Smith kaalus ema vastu vägivaldse isa tapmist

Hollywoodi suurkuju Will Smith paljastab 9. novembril ilmuvates memuaarides pealkirjaga „Will“, et tema lapsepõlve tumestas isa vägivaldsus. Täiskasvanuna hoolitses Will vähihaige isa eest, kuid kaalus tõsiselt tema tapmist.

Ajakirjas People avaldatud raamatukatkes tunnistab Will, et Willard Carroll Smith seenior oli tema ema Caroline'i vastu vägivaldne. „Aga ta oli ühtlasi igal mängul, etendusel ja kontserdil platsis,“ kirjutab Hollywoodi täht (53). „Ta oli alkohoolik, aga kõigi mu filmide esilinastustel oli ta kaine. Ta kuulas iga mu plaati. Ta käis igas stuudios.“

Üheksa-aastaselt nägi Will, kuidas isa lõi ema vastu pead nii kõvasti, et Caroline varises põrandale. „Nägin, kuidas ema sülgas verd.“ Vanemad läksid lahku, kui Smith oli teismeline, ning lahutasid ametlikult aastal 2000.

Kui isa elu lõpus vähki haigestus, aitas Will tema eest hoolitseda. Kuid kord isa ratastooliga ülakorrusel WC poole lükates tabas Smithi vihavahk. „Olin lapsena endale alati öelnud, et ühel päeval maksan ema eest kätte. Seisatasin ülemisel trepimademel. Võinuksin oma isa trepist alla lükata ja karistusest pääseda.“ Kuid aastakümnete pikkune valu, viha ja vimm taandusid. „Raputasin pead ja jätkasin papakese kärutamist WC-sse.“ Will seenior suri 2016.