EiK

Foto: Mia Tohver
Saund
2. november 2021, 18:32

EiK avaldas kurbmagusa loo, mis juba aastaid kontsertidel rahva seas küsimusi on tekitanud

EiK avaldas esimese singli oma tuleval aastal ilmuvalt viiendalt stuudioalbumilt. Lugu kannab nime „TEAD“ ning lisaks EiKile teevad sellel kaasa veel Maris Pihlap ning Mattias Tirmaste.

Algselt valmis pala juba aastal 2018, kui EiK kirjutas sõnu Maris Pihlapi toonasele bändile Pihlap.uud. Peagi said „TEADi“ sõnad viisi ning see kinnitas sujuvalt kanda ka EiKi kontsertide kohustusliku lõpuloona. 

„Pärast kolm aastat esinemisi, millele järgnes sageli küsimustetulv, et kust seda viimast laulu siis kuuleb, istusime tänavuse Vabariigi aastapäeva hommikul Marise ja kitarrist Mattias Tirmastega lõpuks maha ning võtsime selle salve. Kusjuures stuudiosessioonil oli Tirmastel maha ununenud oma uus ja särav pill ning ta mängis „TEADi“ sisse sellesama pisut häälest ära elektrikitarriga, mida võis kuulda enamikel eelnenud esinemistel,“ avas muusik loo tausta.

„Nüüd võin viimaks ometi rahuliku südamega öelda, et seda märgilise tähtsusega kurbmagusat laulu saab kuulata kõlaritest kasvõi 100 korda järjest. „TEAD“ on purgis,“ nentis EiK. 

Uut lugu saab kuulata 7. novembril Sveta baaris toimuval kontserdil või kasvõi kohe Spotify vahendusel.