Foto: Stenbocki maja (Karwai Tang / Ühendkuningriigi valitsus)
Elu
2. november 2021, 09:53

FOTOD | Komplimendist sügavamõttelise jutuajamiseni! Kaja Kallas kohtus Cambridge’i hertsoginna Catherine’iga (89)

Peaminister Kaja Kallas tutvus Suurbritannias ÜRO kliimakonverentsil Kate Middletoniga, kellega vesteldi elulistel teemadel, näiteks spetsiifiliste oskustega inimestest Ida-Virumaal, kes kardavad rohepöörde tõttu töö kaotada. Kallase sõnul tuleks meelitada nendesse piirkondadesse uusi investeeringuid, mis loovad neile töökohti. „Seda me peame tegema – rohepöördega hoiame oma maad ja planeeti, aga ka oma inimesi,“ kirjutas Kallas sotsiaalmeedias.

„Mõned sügavad vestlused saavad alguse komplimendist. Mis algas kiitusest ilusale kleidile, jõudis kiiresti elulistele teemadele. Rääkisime Cambridge’i hertsoginna Catherine’iga kliimamuutustest ja rohepöördest ning probleemidest sellega seoses. Ta küsis, mis on meie suurim väljakutse, ja ma rääkisin talle põlevkivist ja inimestest, kes sel alal oma perele elatist teenivad. Ida-Virumaal on väga spetsiifiliste oskustega töökad inimesed, kes kardavad rohepöörde tõttu tööd kaotada,“ tõdes Kallas. Vestluse käigus selgus, et Catherine’i isa on pärit kivisöeregioonist, kus on samasugused mured.

Kallas tõi välja omapoolse lahenduse. „Seetõttu on vaja meelitada nendesse piirkondadesse uusi investeeringuid, mis loovad uusi töökohti, mis vajavad neid samu pühendunud töökäsi. Seda me peame tegema – rohepöördega hoiame oma maad ja planeeti, aga ka oma inimesi.“