Virginia Giuffre väitis 2019. aasta detsembris BBC telesaates, et teda sunniti 17aastasena prints Andrew'ga seksuaalvahekorras olema.

Foto: AP/Scanpix
Inimesed
1. november 2021, 12:09

Prints Andrew väidab, et tema süüdistaja värbas alaealisi seksiorje (7)

Prints Andrew on teinud oma kõmulises kohtuasjas ootamatu sammu - ta väidab, et naine, kes süüdistab teda teismeea vägistamises, värbas ise tüdrukuid pedofiil Jeffrey Epsteini seksiorjadeks.

Elizabeth II keskmise poja (61) advokaadid tegid Virginia Giuffre'i (38) vastu ootamatu süüdistuse reedel Manhattani föderaalkohtusse antud pabereis, millega nad taotlevad prints Andrew' vastase hagi eemaldamist menetlusest.

Prints väidab kohtudokumentides, et Giuffre (end. Roberts) „oli seotud tüdrukute tahtliku värbamise ja inimkaubandusega seksuaalse kuritarvitamise eesmärgil“, vahendab New York Post. Andrew' väitel tegutses Virginia tema omaaegse sõbra Jeffrey Epsteini käsilasena. Giuffre väidab, et Epstein sundis teda 17aastasena rahuldama voodis prints Andrew'd. Ta on printsi kohtusse kaevanud.

Epstein tappis end 2020. aasta augustis Manhattani kohtus, enne kui jõudis alaealiste tüdrukute vägistamises süüdistatuna kohtu alla minna.

Printsi advokaadid tsiteerivad Giuffre'i kunagist kavaleri Philip Guderyoni, kelle väitel oli Virginial üheksa-kümme käealust tüdrukut, keda ta Epsteini juurde tõi. „Sellist muljet küll ei jäänud, et teda ennast kinni hoitaks.“