Rakvere linnapea Triin Varek.

Foto: Tiit Blaat / Ekspress Meedia
Eesti uudised
30. oktoober 2021, 16:55

Rakvere linnapea sattus koroonaviirusega haiglasse: mul on kopsupõletik ja -kahjustus, vajasin lisahapnikku (81)

Rakvere linnapea Triin Varek viibib koroonaviirusega haiglas. „Aeg on lõpetada näpuga näitamine, vaenamine, ähvardamine, sõimlemine ning oma vabaduse ja õiguse eest ühiskonna lõhestamine. Surma ees oleme kõik võrdsed,“ kirjutab ta sotsiaalmeedias.

Varek kirjutab, et on vaktsineeritud, kuid põeb sellest hoolimata raskelt koroonaviiruse delta tüve. „Täna (laupäeval – toim.) on haiguse 9. päev ning eilsest viibin Rakvere haiglas. Mul on kopsupõletik ja kopsukahjustus. Vajasin lisahapnikku. Paranen,“ kirjutab Varek, kes tänab Covid-osakonna töötajaid.

Linnapea soovib, et mitte keegi ei peaks midagi sellist kunagi läbi elama, ja toonib, et aeg on lõpetada näpuga näitamine, vaenamine, ähvardamine, sõimlemine ning oma vabaduse ja õiguse eest ühiskonna lõhestamine.

„Surma ees oleme kõik võrdsed. Elada tuleb. Aga nii, et endal on hea ja uhke ja ka ligimesed on tänulikud,“ arutleb Varek.

Seejärel pöördub Varek peaministri ja valitsuse poole: „Kui soovime veel midagi päästa, siis palun kuulutada riigis välja eriolukord ja kõiki võrdselt koheldes määrata inimesed 10 kuni 14 päevaks eneseisolatsiooni. Teame, et vaid see aitab haigusekütked läbi lõigata. Haiged põevad ära, terved jäävad terveks!“

Linnapea sõnul ei aita pehmed otsused olukorras, kus igapäevaselt haigestuvad ka vaktsineeritud inimesed. „Riigi ja ühiskonnana suudame need kaks nädalat läbi teha, meie kõigi pärast! Meie laste, meditsiinisüsteemi ja Eesti pärast,“ sõnab Varek.

Alles pärast kahenädalast isolatsiooni tuleks Vareki sõnul jätkata testimistega töökohtadel, koolides ja mujal, et tuvastada veel võimalikult vara uusi nakatunuid. Esmaspäevast koolides testimisega alustades ei jõua Vareki sõnul kuhugi – saame nädala jooksul ainult hulga haigeid ja uusi koldeid.

„Me saame hakkama! Aga leebed meetmed ja pehmed otsused ei aita meil viirust vähendada. Peame tegema läbi isolatsiooni tervikuna, tegema seda nüüd ja kohe ja kõik koos!“ soovitab linnapeal.