Seksuaalkuriteos süüdistatav prints Andrew soovib hagi tagasilükkamist.

Foto: JOHN THYS
Inimesed
30. oktoober 2021, 16:16

Prints Andrew advokaadid tahavad seksuaalrünnaku hagi tagasilükkamist: see rikub varasemaid kokkuleppe tingimusi (8)

Prints Andrew vastas enda vastu esitatud tsiviilhagile, kus meest süüdistatakse vägistamiskatses ja soovib hagi tagasilükkamist. „Prints Andrew palub austusega, et kohus korraldaks tema ettepanekul suulise arutelu,“ seisab dokumentides.

Virginia Roberts Giuffre kaebas New Yorgis kohtusse kuninganna Elizabethi poja Andrew, kes väidetavalt kuritarvitas teda seksuaalselt. Giuffre ütles, et Epstein kaubitses teda alaealisena ja sundis mehe sõpradega seksima, sealhulgas Yorki hertsogiga. Giuffre on öelnud, et rünnakud leidsid aset Londonis, New Yorgis ja USA Neitsisaartel ning prints Andrew teadis, et tüdruk oli alaealine.

Reede pärastlõunal tehtud avalduses kordasid Andrew advokaadid, et mees eitab ühemõtteliselt Giuffre’i valesüüdistusi tema vastu.

„Virginia Giuffre võib olla Jeffrey Epsteini seksuaalse kuritarvitamise ohver ja miski ei saa vabandada Epsteini koletu käitumise tõsidust, aga prints Andrew ei ole kunagi Giuffre'it kuritarvitanud ega rünnanud,“ kommenteeris mehe advokaat.

Hagiavalduses süüdistatakse Giuffre’it süüdistuste pealt kasu teenimises, müües ajakirjandusele lugusid ja fotosid ning sõlmides salajasi kokkuleppeid Epsteini ja Epsteini kunagise tüdruksõbra Ghislaine Maxwelli vastu, keda on süüdistatud ka seksikaubanduses. Maxwell ei tunnista end süüdi ja tema kohtuprotsess peaks algama novembris. Dokumentides seisab: „Prints Andrew palub austusega, et kohus korraldaks tema ettepanekul suulise arutelu.“

„Maailma tuntuima kuningliku perekonnaliikme süüdistamine on aidanud Giuffre’il tekitada suure meedia tähelepanu,“ öeldakse dokumendis. „Epsteini Giuffre’i kuritarvitamine ei õigusta tegema avalikku kampaaniat prints Andrew vastu.“

Giuffre sõlmis 2009. aastal Epsteiniga kokkuleppe, mis hõlmas Epsteini ja paljude teiste inimeste vastu esitatud nõuete „üldist vabastamist“. Nende hulgas ka Yorki hertsog. Kokkuleppe üksikasjad eemaldati Andrew advokaatide esitatud kohtuavaldusest.

Selle nädala alguses määras USA kohtunik Yorki hertsogile tähtajaks järgmise aasta juuli keskpaiga, et vastata vande all küsimustele seksuaalvägivalla juhtumis. New Yorgi kohtuniku allkirjastatud ajakava korraldus tähendab, et Giuffre’i advokaadid peavad printsi väljaspool kohut küsitlema ja kindlaks kuupäevaks intervjuu esitama.