AASTAPÄEVAPILT PAIDEST: Presidendipaar kandis 24. veebruaril Jämaja kihelkonna rahvariideid.

Foto: Aldo Luud
Inimesed
29. oktoober 2021, 07:59

President Kersti Kaljulaidi välimus numbrites: rõivad läksid kokku maksma 150 000 eurot (84)

President Kersti Kaljulaidi viieaastase ametiaja jooksul kulutati tema tualettidele 148 841 eurot ja meigile 3527 eurot. Kõige odavam riideese oli 50 eurot maksnud Mosaici kleit ja kalleim 7960 eurot maksnud Jämaja kihelkonna rahvarõivakomplekt, kirjutab Kroonika.

Endise presidendi avalike suhete nõunik Taavi Linnamäe ütleb, et esindusriided, mis Vabariigi Presidendi Kantselei on soetanud, on kantselei omad, aga kuna ka ametist lahkunud riigipeal on esindusrolle, siis saab ta neid soovi korral edasi kasutada. 

Kui jagada kogusumma 148 841 eurot Kaljulaidi ametis oldud kuude arvuga, selgub, et tema riietele kulus kuus keskmiselt 2480 eurot.

„On nii eritellimusel valminud asju – kõige silmapaistvamad loomulikult vabariigi aastapäevaks valminud komplektid – kui ka väga palju tavakaubanduses saada olevat,“ sõnab Linnamäe.

Refereeritud artikli täistekst Kroonikas.

Õhtuleht kirjutas presidendipaari rõivastest juba 2019. aastal. Siis kirjutasime, et presidendi abikaasa Georgi-Rene Maksimovski eelistab kanda isiklikke rõivaid. Ainsad ihukatted, mille eest on tulnud tasuda rahval, on talle õmmeldud rahvarõivad. Võrdluseks – Evelin Ilves põletas president Toomas Hendrik Ilvese abikaasana maksumaksja raha üle 70 000 euro, lisaks maksti kinni tema sportlikud hobid.