Riina Solman

Foto: Martin Ahven
Inimesed
28. oktoober 2021, 14:02

Koroonaviiruses Riina Solman muretseb perekonna pärast: abikaasa pole veel tõhustusdoosi saanud ja olen tema pärast eriti mures (9)

„Abikaasa ja väike poeg on siiani terved ja rõõmsad. Head-ööd musid ja õhtupalve jäävad nüüd mõneks ajaks kõrvale, kuni tervis taastub,“ räägib Kroonikale koroonaviirusesse nakatunud endine rahvastikuminister, erakonna Isamaa aseesimees Riina Solman.

„Käin mask ees ringi, aevastan ja köhin maski, vahetan neid iga tunni tagant. Kannan kaasas desopudelit, milleks on 80protsendiline viin, ning pritsin seda enda ümber, sest üldkasutatavad ruumid on ju perega ühised,“ räägib Riina kuidas ta koduseid viiruse eest kaitsa üritab.

Riina abikaasa Peeter (51) on vaktsineeritud Astra Zenecaga viis kuud tagasi ning teada on, et selles vahemikus vaktsineeritud nakatuvad tihedamini ja ka raskemalt: „Tema pole veel tõhustusdoosi saanud ja olen tema pärast eriti mures, et tema minult nakkust ei saaks!"

Refereeritud artikli täistekst Kroonikas.

„Sain täna hommikul positiivse testi tulemuse ja olen päeval palju magada ja puhata saanud. Huvitav haigus, võtab jõuetuks. Proovisin üle neti koosolekul osaleda ja jäin magama...“ kinnitas Solman paar päeva tagasi Õhtulehele.

Solman on kaks korda vaktsineeritud, teise süsti sai ta juuni algul.

„Ilmselt oli vaktsiinide mõju juba vähenenud. Olin ootel, millal jõuab tõhustusdoosi aeg,“ kirjeldas ta oma sotsiaalmeediapostituses.

„Koos koroonaga kadus maitsemeel. Kuigi armastan kohvi, siis läks ka kohviisu. Kui ma ei oleks vastutustundlik ega teeks väiksemagi nohupoisi korral testi, siis oleksin arvanud, et tegemist on tavalise külmetusega. Sai ju just nädal tagasi iga ilmaga tänaval oldud ja valimiste nimel külmetatud,“ sõnas naine.