Mac Miller 2016. aastal.

Foto: AP/Scanpix
Inimesed
27. oktoober 2021, 10:51

Mac Milleri narkovahendaja tunnistas end tema üledoosis süüdi

USA räppar Mac Miller oli vaid 26aastane, kui ta kolm aastat tagasi kokaiini, fentanüüli ja alkoholi mõjul surmava üledoosi sai. Nüüd on tema narkovahendaja kohtus end süüdi tunnistanud.

48aastane Stephen Walter võttis omaks, et oli teadlikult ja sihilikult suunanud räppari narkoärikat levitama võltsitud oksükodoonitablettide kujul fentanüüli, vahendab Yahoo News. Valgeks hiinlaseks kutsutav fentanüül, mis tappis ka superstaar Prince'i, on ekspertide sõnul heroiinist 50 korda kangem.

Lisaks Walterile said 2019. aastal süüdistuse Milleri surma põhjustamises veel kaks meest: Ryan Michael Reavis (38) ja Cameron James Pettit (30). Kohtudokumentide teatel andis Walter Reavisele korralduse anda fentanüüli sisaldavad tabletid Milleri narkoärikale Pettit'le.

Muusik - Ariana Grande endine boyfriend - oli oma narkoärikalt palunud kolm päeva enne surma kümme „sinist“ ehk oksükodooni, lisaks ärevusevastast Xanaxit ning kokaiini. Oma depressioonist ja narkosõltuvusest polnud Mac saladust teinud.

Miller tegi fentanüüliga segatud tabletid pulbriks ning tõmbas need ninna. Lisaks pruukis ta kokaiini ja alkoholi. Tema elutu keha leiti 7. septembril 2018 tema kodust. „Miller poleks üledoosi surnud, kui tablettides poleks olnud fentanüüli,“ väidab prokurör.