Õnnetuses hukkunud Halyna Hutchinsi foto tema mälestusüritusel.

Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
26. oktoober 2021, 11:11

Baldwinile tapariista ulatanud isik vallandati varasemast filmist relvaintsidendi tõttu (1)

Vesterni „Rust“ režissööri abi David Halls, kes ulatas eelmisel neljapäeval Alec Baldwinile relva, mis tappis 42aastase naisoperaatori, sai samasuguse intsidendi tõttu varasema filmi võtteilt sule sappa.

Halls ulatas Baldwinile relvakärult koldi, mille oli sinna pannud filmi relvastusülem Hannah Gutierrez-Reed. Baldwin harjutas relva väljavõtmist kabuurist, kuid selle käigus vallandus kuul, mis tappis parajasti kaameranurka reguleerinud peaoperaatori Halyna Hutchinsi (42). Viga sai ka režissöör Joel Souza (48).

Gutierrez-Reed oli väheste kogemustega ning põhjustanud ka varasema filmi võtteil probleeme relvade hooletu käsitsemisega. Kuid viimane instants, kes pidanuks „Rusti“ võtteil relva ohutust kontrollima, oli siiski David Halls.

Halls tegutses režissööri abina ka 2019. aasta filmis „Freedom's Path“. Selle produtsendid rääkisid nii Deadline'ile kui CNNile, et ta vallandati Arkansases toimunud võtetelt tulirelvaga seotud vahejuhtumi tõttu. Nimelt oli rekvisiitpüstoli kõmaka peale keegi heliosakonna liige ehmatusest, selg ees, õhku hüpanud ja vigastada saanud.

„Halls eemaldati kohe pärast rekvisiitpüstoli laengut võtteplatsilt. Võtted jätkusid alles siis, kui Dave oli platsilt ära,“ rääkisid produtsendid.

CNNi allika sõnul kahetses Halls toona juhtunut väga ning mõistis, miks temaga tööleping katkestati.