Alec Baldwin neljapäeval pärast Santa Fe politseijaoskonnas toimunud ülekuulamist.

Foto: AP/Scanpix
Inimesed
25. oktoober 2021, 11:13

Ahastuses Baldwinit nähti tapetud operaatori leske ja poega kallistamas (4)

Neljapäevastel filmivõtetel seni teadmata põhjustel rekvisiitrelva asemel ehtsast relvast tulistanud ning operaator Halyna Hutchinsi tapnud Alec Baldwinit nähti laupäeval hommikul koos ukrainlanna lese ja poja seltsis.

Õnnetus juhtus New Mexicos Santa Fe's Baldwini vesterni „Rust“ võtteil. Kuul läbistas 42aastase Halyna keha ning vigastas režissöör Joel Souzat. Operaator viidi haiglasse, kuid arstidel ei õnnestunud tema elu päästa. Lavastaja pääses reedel kodusele ravile.

Võtteplatsi allikate teatel oli Baldwin (63) traagilise õnnetuse järel tundide viisi hüsteerias ja täiesti lohutamatu. Enda teada oli ta saanud režissööri assistendi käest paukpadrunitega rekvisiidi. Kuid seni teadmata põhjustel oli „Rusti“ relvaülem andnud assistendile päris relva.

Laupäeva hommikul nähti Alecit väljumas Santa Fe hotellist koos operaatori lese Matthew Hutchinsiga ja üheksa-aastase poja Androsega. Nad olid kolmekesi käinud reedel privaatsel mälestusteenistusel. Matthew on kinnitanud New York Postile, et Baldwin on talle toeks olnud. „Me igatseme sind, Halyna!“ kirjutas lesk Instagramis.

Rahvusvaheline Operaatorite Gild pidas laupäeval Albuquerque's, kus „Rusti“ tegijaid majutati, küünlavalgel mälestusürituse, kus osalesid Halyna kolleegid, sõbrad ja poolehoidjad. Filmitööstuses nõutakse kategooriliselt, et võtteplatsid muudetaks töötajate jaoks ohutuks.