Elizabeth II 14. oktoobril Walesis Cardiffis.

Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
20. oktoober 2021, 09:37

95aastane Elizabeth II keeldus aasta vanuri nimetusest (3)

Aprillis 95aastaseks saanud Elizabeth II ütles viisakalt ära aasta vanuri tiitlist, mida talle tahtis anda Briti ajakiri Oldie. „Tema Majesteet usub, et inimene on nii vana, nagu ta tunneb end olevat,“ põhjendas kuninganna esindaja.

„Sestap tundub kuningannale, et ta ei vasta olulistele kriteeriumidele, mida on vaja [selle auhinna] vastuvõtmiseks,“ kirjutas Elizabeth II erasekretäri asetäitja Tom Laing-Baker ajakirjale Oldie. „Ta loodab, et leiate väärilisema laureaadi,“ vahendab New York Post.

Briti kuukiri Oldie on suunatud küpses eas lugejatele ning tahab olla vastukaaluks nooruse- ja kuulsusehullule ajakirjandusele. Igal aastal väljaantava aasta vanuri auhinna on varem saanud näiteks näitleja ja poliitik Glenda Jackson ning kunstnik David Hockney.

Kuninganna lükkas küll auhinna tagasi, kuid vähemalt üks kuningliku pere liige on Oldie't tseremooniat tunnustanud: Tema Majesteedi minia, prints Charlesi abikaasa Camilla osales mullusel pidulikul lõunasöögil ning jagas välja selliseid auhindu nagu „Aasta meisterkuduja“.