Lady Gaga ja Tony Bennett võitsid 2015. aastal plaadiga „Cheek to Cheek“ parima traditsioonilise popvokaalalbumi Grammy.

Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
19. oktoober 2021, 13:04

Tony Bennett on vanim inimene, kes on uute lauludega albumi välja andnud

USA džässartist Tony Bennett püstitas oma viienda Guinnessi rekordi: ta andis 95 aasta ja 60 päeva vanusena välja uute salvestistega plaadi.

Alzheimeri tõbe põdev Bennett avaldas 1. oktoobril koos Lady Gagaga svingiajastu helilooja Cole Porteri lauludega plaadi „Love for Sale“. See on 19 Grammy laureaadi järjekordne stuudioalbum 70 aastat kestnud karjääri jooksul.

Uus album ilmus kümme aastat pärast seda, kui Tony ja Gaga lindistasid singli „Lady is a Tramp“. 2014 järgnes sellele nende ühisalbum „Cheek to Cheek“.

Bennetti pere paljastas tema Alzheimeri-diagnoosi eelmise aasta veebruaris. Toona rääkis laulja kolmas abikaasa Susan Benedetto (55), et Tonyl on aeg-ajalt segadushetki, kuid ta on rõõmsameelne ning laulab edasi. Laulusõnad olevat Bennettil jätkuvalt meeles. Augustis andis vanameister koos Gagaga paar kontserti, mis arstide soovitusel jäid tema viimasteks ülesastumisteks laval.

Oktoobrikuises teleintervjuus tõdes Benedetto, et Tony seisund on jätkuvalt halvenenud. „Ta tunneb mind ja oma lapsi õnneks ära, oleme mitmes mõttes õnnistatud. Tony on väga armas. Ta ei tea, et tal on see [haigus],“ rääkis Susan teletäht Anderson Cooperile. Cooperi sõnul oli Bennettil intervjuu võtete ajal silmanähtavalt raske vestlust jälgida, kuid lauluproovis rabas ta telestaari tõsiselt - Bennettil polnud küll noodilehte ees, kuid ta mäletas iga sõna ja nooti ilmeksimatult.