„Star Treki“ näitleja William Shatner kosmoses kaaluta olekut kogemas.

Foto: Blue Origin/Reuters/Scanpix
Inimesed
14. oktoober 2021, 09:02

„Oh sa poiss... See on kirjeldamatu!“ 90aastane „Star Treki“ täht käis kosmoses

„Star Treki“ tähest William Shatnerist sai eile vanim kosmoses käinud inimene - 90aastane näitleja sõidutati maailma rikkaima mehe Jeff Bezose raketisüsteemiga Maast veidi enam kui saja kilomeetri kõrgusele.

Kapten Kirki osatäitjana tuntud Shatneri ja tema kolme kaasreisija kosmoseretk sai alguse Texase kõrbest ning kestis BBC Newsi teatel kümmekond minutit.

Amazoni bossi kosmosetööstusfirma Blue Origin raketisüsteemi New Shepart start pidanuks toimuma juba teisipäeval, kuid lükkus tugeva tuule tõttu päeva võrra edasi.

Kosmosereisist avaldatud videoklipis paistab kaaluta olek Shatnerit algul heidutavat. „Oh issand, oh issand!“ korrutas tal, sellal kui kaasreisijad õhus hõljuvate mänguasjadega tembutasid. Viimaks aga telelegend kohanes ning õhkas aknast välja Maa poole vaadates: „Oh sa poiss … See on kirjeldamatu!“ Meeskond oli kaaluta olekus kolm minutit.

Maale naastes tänas Shatner pisarsilmil Bezost. „Te olete mulle kinkinud elu vägevaima kogemuse. Olen emotsioonidest tulvil … Loodetavasti ei saa sellest kunagi üle! Loodetavasti suudan selle praeguse tunde säilitada. Ma ei taha seda kaotada.“