Keity Meier trikitgamas

Foto: Taavi Muide
Inimesed
11. oktoober 2021, 22:42

VIDEO JA FOTOD | Kaskadöör Keity Meier hüppas tsikliga Swissôteli kaksiktornide vahel (18)

Kaskadöör Keity Meier tegi pühapäeva õhtul hullumeelse triki – ta hüppas 117 meetri kõrgusel ühe Swissôteli hoone katuselt teisele.

Meieri sõnul õnnestus kõik plaanipäraselt. „Viisin end hüppe eel enda jaoks täiesti uudsesse vaimsesse seisundisse. Minus valitses täielik rahu ja tegin oma soorituse täpselt nii, nagu olin seda varem metsas korduvalt harjutanud. Vaid hetke kestnud 11meetrine õhulend kulges otsekui aegluubis, nägin rämpi enda ees ning alles maandudes jõudis minuni teadmine, et kõik läks hästi,“ rääkis trialisõitja vahetult pärast hüpet.

„See, millega ma päriselt hakkama sain ning mida see tähendab, jõuab mulle ilmselt alles hiljem kohale. Igal juhul tunnen, et olen kuskil täiesti uutes kõrgustes ning valmis end 2022. aasta MM-il proovile panema.“

26aastase kaskadööri paarisekundilise triki õnnestumise taga on üle kümne aasta järjepidevat tööd. „Kui ma olin väike tüdruk, oli trialisõitjaks saamine minu suur unistus. Mul polnud õrna aimugi, mida see tegelikult tähendab. Tahtsin olla parem kõikidest, keda ma sellel teekonnal kohtasin. Sukeldusin trialit valides sellesse tundmatusse maailma suletud silmadega, mul polnud isegi mitte ühtegi eeskuju,“ tutvustas Meier oma teekonna algust.

„Mõnes mõttes elan ikka oma lapsepõlveunistust, naiivselt ja väheste võimalustega. Samas olen heaks tõestuseks, et suure sisemise põlemise ja heade inimeste toel ärkavad ka ilmvõimatuna näivad unistused päriselt ellu.“