Jaanika koos pisipoeg Enkiga.

Foto: Instagram/jaanikavink
Inimesed
11. oktoober 2021, 14:04

Jaanika Vink pihib raskest rasedusest: „Tundsin ennast süüdi, et kuidas mu keha nii elementaarse asjaga hakkama ei saa.“

Räppar Uku Aropi kallim: vaevlesin sünnitusega kolm päeva, meil on väga vedanud, et lõpuks sündis terve ja armas laps!

Räppar Uku Aropi (32) kallim Jaanika Vink (26) on saanud veidi üle kahe kuu emadust nautida. Kaunile ajale pisipõnni seltsis eelnes aga raske lapseootus, sünnituse esilekutsumine ja mitu päeva intensiivraviosakonnas. „Mul oli esilekutsumine, mis kestis vähemalt kolm päeva, ja sünnitus ise võttis umbes 13,5 tundi. Meil on aga väga vedanud, et sündis terve ja armas laps,“ meenutab Jaanika 30. juulit, kui poeg Enki ilmavalgust nägi.

Jaanika ja Uku esiklaps tuli ilmale viis nädalat enne tähtaega, kuna arstid otsustasid, et selleks ajaks oli lapsel ohutum väljas kui kõhus. Seda enam, et Jaanika kannatas preeklampsia käes. Tegu on raseduse ajal tekkinud haigusega, millele on iseloomulik vererõhu tõus ja valgu esinemine uriinis. Preeklampsia on üks sagedasemaid raseduse tüsistusi. Haiguse raske kulgemise korral tekivad krambid, mis sarnanevad epilepsiahooga ning võivad olla lausa eluohtlikud.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99