AASTAL 1966: Biitlid ehk (vasakult) Ringo Starr, Paul McCartney, John Lennon ja George Harrison 17. augustil 1966 Torontos, mida nad külastasid ka viimasel Ameerika tuuril.

Foto: BorisSpremo/Splash
Saund
10. oktoober 2021, 16:36

TOHOH! Biitlite lõppu ei nõudnudki esimesena Paul McCartney? (3)

„Mina ei õhutanud lahkuminekut, seda tegi meie Johnny,“ märkis 79aastane Paul McCartney hiljutises intervjuus, et bändiga tahtis esimesena lõpparve teha hoopiski John Lennon mitte tema, vahendab The Guardian.

„John kõndis ühel päeval ruumi sisse ja ütles, et ta lahkub biitlitest. Kas see on lahkumineku õhutamine või pole?“ Juba pool sajandit tagasi pillid kotti pannud The Beatlesite endine liige Paul McCartney lisas, et tema nägi bändi edasi rokkimas ka pärast 1970ndat aastat. „See oli minu bänd, minu töö ja minu elu, seega tahtsin, et see kestaks edasi,“ ütles popmuusika ajaloo edukaimaks peetav helilooja.

Seni on laialdaselt levinud arvamus, et just McCartney ajas bändi lahku, sest tema teatas 1970ndal aastal küsimusi esitanud ajakirjanikule, et biitleid ei eksisteeri enam. McCartneyt süüdistati ka bändi dünaamika rikkumises, sest ta kaasas vaidlustesse advokaadid. Nüüd tunnistas McCartney, et see on olnud raske koorem, mida kanda. „Ma pidin sellega elama, sest inimesed nägid kõike just nii. Kõik, mis sain teha, oli öelda „ei“.“

Suurbritannia rokkbänd The Beatles tegutses aastatel 1960–1970.