Inimesed

Õhtulehe uues artikliseerias Kliimamudijad räägivad tuntud eestlased, kuidas nad rohepöördele kaasa aitavad.

KLIIMAMUDIJAD | Liisa Pulk: ma ei osanud neid kümneid kilogramme mähkmeid uneski ette näha (10)

LISA KOMMENTAAR

aga palun11. oktoober 2021, 07:55
Mähketeks 20 m marlit, naistenõuandla tõendiga 3 paari sipukaid. Aedviljapüree ja pudru-tummi tegin ise. Piibulutu kingiti, seda hoidsin nagu reliikviat. Õmblesin-kudusin ise, trikooriiet sain oma öösärgist. Klaasist lutipudelid, aga lutte polnud saada. Vankrid-kärud olid defitsiit. Praegu mustab imik aastas veoautotäie pamperseid. Beebitoidu klaaspurgd ja plasttuubid lähevad prügisse. Kui raha on, siis miks mitte laiata?
e.11. oktoober 2021, 10:58
Superöko eluviis oli veel maamajas. Soe vesi kaasnes pliidikütmisega paratamatult, mustade marlimähkmete esmane loputusvesi (tahkeid osiseid praktiliselt polnud) lendas koos muu solgiga aeda marjapõõsaste alla. Mähkmed ise keedeti hiljem läbi ja pesunööril kogu aeg 'lipud' lehvisid. Stiimul laps potile käima õpetada oli väga suur ja see aeg saabuski kiiresti. Lõppkokkuvõttes jäi imikueast maha 0% saastet ja virn puhtaid taaskasutatavaid marlimähkmeid, mida järgmisele lapsele edasi pärandada. Ühekordselt kasut. mähkmed võiks tõesti jääda eriolukordadeks, kui sedagi.
.10. oktoober 2021, 22:34
Keda kotib. Ela oma elu koos mähkmetega, ära õitse kui midagi tarka öelda pole kloun
Vanem põlvkond10. oktoober 2021, 20:43
Täiega käib närvidele kui peab oma vett ja elektrit raiskama nende korduvkasutatavate mähkmete pesemiseks, lisaks kõik muu... Kes hoiab kokku, kes peab kulutama mitte omal valikul. Omal ajal õpetati lapsed varakult potil käima, et ei peaks lappe pesema, kokkuhoid missugune
Vanaema10. oktoober 2021, 21:05
Kui mähet vahetada piisavalt tihti, siis kulubki neid palju. Aga kui korduvkasutusega mähet mitte eriti vahetada, siis oleks justkui kokkuhoid. Aga lapseke peab seda pambut endaga kaasa tassima, nii et jalad kõverad. Kõigepealt lastest kahju, keskkond alles järgmine murekoht
Vanaema10. oktoober 2021, 19:23
No ei viitsi enam. Omal ajal sai küllalt oma laste mähkmeid pestud ja kui noored nüüd otsustavad planeeti päästa on see nende probleem. Lausa vihkan neid korduvkasutatavaid mähkmeid. Vanasti sai ikka kiiremini potile ja laps ei pidanud nii kaua mähkut kannatama ega mingi jamaga harjuma
tuuleroheline10. oktoober 2021, 16:30
Kuidas on 4-realiste kiirteede ehitamine seotud klimma peale mötelemisega? Tada on ju et tuuletakistus on eksponentsiaalne ja optimaalne sõidukiirus on 80 km tunnis. Tooletootja Kaja Kallase vastus -- kui tuule-elektriga sõidad siis tuuletakistuse pärast pole vaja muretseda -- annab ikka tobedamat vastust välja mõelda!!! Eesti poliitikud muudava õhutakistuse elektriautodele väiksemaks kui benissin omadele --ha ha ha !
Kaido10. oktoober 2021, 22:57
Kuidas on Kaja Kallas selle looga seotud? Sul pani ikka täiesti minema.
@Kaido11. oktoober 2021, 11:35
See on tsitaat valitsuse pressikonverentsilt, kus Kaja Kallas vastab reporteri küsimusele - kuidas uued 110-kiired maanteed kliimat mõjutavad? Paluti seletust miks kulutab riik nii palju raha et sedasi suurendada transpordi energiakulu eksponentsiaalselt.
Kaido11. oktoober 2021, 17:21
Nii, ja ikkagi, kuidas on Kaja Kallas sellega seotud? Teda ei ole artiklis kordagi mainitud. Ega Kallas üksi rohepööret vea. Ekreiitide jaoks on nagu märg unelm, kui saab jälle poliitilist konkurenti kritiseerida.