Måneskin

Foto: Pressimaterjal
Inimesed
8. oktoober 2021, 16:56

TÕELINE BÄNGER! Måneskin hullutab uue looga „MAMMAMIA“: tahtsime selle üle nalja teha, kuidas alati on neid, kes kritiseerivad

Fenomenaalne Måneskin, kes esineb peagi ka Eestis, hullutab fänne uhiuue looga „MAMMAMIA“, mis valmis vahetult pärast Eurovisioni võitu. „Meil olid paar päeva, et minna stuudiosse ja kirjutada uut muusikat,“ selgitab Damiano pressikonverentsil.

Edevalt energiline Itaalia bänd naaseb uue muusikaga pärast suvist ülemaailmset edu hittidega “I WANNA BE YOUR SLAVE” ja „Beggin“ – mõlemad lood nautisid TOP10 edu kogu maailmas. Fabrizio Ferraguzzo ja Måneskini produtseeritud uus singel kannab nime „MAMMAMIA“.

Damiano räägib, et vahel võtab laulu kirjutamine aega mitu kuud, aga vahel oled lihtsalt nii inspireeritud ja sulle meeldib, mida teed. Nii valmiski lugu vaid paari tunniga. „See andis meile aimu, et see töötab ja on tõeline bänger, vähemalt meie arvates,“ naerab ta.

„Me olime justkui sünkroonis,“ arvab trummar Ethan. Victoria lisab: „Meil oli väga lõbus seda lugu kirjutades. Tahtsimegi, et ei võtaks seda liiga töiselt, sest tegemist on väga silly (totakas - eesti keeles) ja muretu looga. Me polnud midagi selllist varem teinud ja tahtsime lõbutseda. Seega oleme väga õnnelikud tulemuse üle.“ Muu hulgas ütleb Victoria, et lugu valmis kuidagi väga loomulikult.

Damiano tunnistab, et said pärast Eurovisioni võitu väga suure tähelepanu osaliseks. „Tundsime, et tegime midagi hästi, aga ikkagi inimesed kritiseerisid,“ avaldab ta. Just sellest lugu räägibki – isegi, kui arvad, et teed midagi ägedat või hästi, on ikka inimesi, kes sellest aru ei saa või halvustavad. „Seda juhtub kogu aeg, tahtsime sellise situatsiooni üle nalja teha!“ ütleb laulja. Keel-põses-huumoriga lüürika jutustabkisellest, kuidas inimesed tajuvad sinu käitumist, samal ajal kui sinu mõtted ja kavatsused on hoopis midagi muud.

Nii nagu alati, salvestati lugu otse, et kõla oleks ikkagi toores ja töötlemata. Vaatamata sellele, et tegu on rokilooga, toob uus singel endaga kaasa ka tantsulist klubi meeleolu, alates võimsast bassikäigust ja lõpetades rütmilise trummiga.

Foto: Pressimaterjal

Måneskin on Itaalia rokkansambel, kuhu kuuluvad vokalist Damiano David, bassimängija Victoria de Angelis, kitarrist Thomas Raggi ja trummar Ethan Torchio. Noor 4-liikmeline bänd kasvas kiirelt globaalseks fenomeniks. Måneskin on oma kolme viimase looga „ZITTI E BUONI“, „I WANNA BE YOUR SLAVE“ ja „Beggin“ jätkuvalt üks enim striimitud artiste maailmas, numbrid on päris jahmatavad – üle 3 miljardi striimi. Nad püsisid lausa kahe looga üle kahe kuu ülemaailmses TOP10-s. 

Bändi töötlus loost „Beggin“ jõudis kümne parema sekka 63 riigis, samal ajal, kui “I WANNA BE YOUR SLAVE“ 35 riigis. Nad on maailmas kogunud 24 plaatina ja 16 kulla sertifikaati ja neil on Suurbritannia TOP10-s samal ajal kaks singlit. 

Måneskin vallutas Ühendriikides ka alternatiivmuusika raadiote edetabeli tipu. See märgib uue bändi kõige kiiremini Ühendriikide alternatiivraadio edetabeli number üks positsioonile jõudmist 24 aasta jooksul. 

Fännide isu Måneskin´i järgi on nii suur, et nad müüsid vähem kui kahe tunniga välja kogu Euroopa tuuri „LOUD KIDS“!