Eve Kirsi ja Jaan Tootsi pulm 2017. aasta mais.

Foto: Martin Ahven
Inimesed
8. oktoober 2021, 07:36

Jaan Toots abielust Eesti ühe rikkaima naisega: loomulikult andsime endale aru, et küpses eas saada beebi on vastutus (53)

„Me ei ole siiani kordagi tülitsenud ja me tõesti klapime, kuigi mõnes mõttes oleme täielikud vastandid,“ räägib endine suurärimees ja poliitik Jaan Toots (64) rahulolevalt, et on Evega, kellega on ühist teed käidud seitse aastat, leidnud oma rahusadama.

„Mis mu eksabikaasat Kerstit puudutab, siis oleme mineviku ära klattinud ja läbisaamine on hea. Kohtume laste ja lastelaste sünnipäevadel ning Kersti oli ka minu ja Eve pulmas,“ märgib Toots, et tema vanemad lapsed on küll pidanud üle elama vanemate lahkumineku, ent ta on teinud kõik endast oleneva, säilitamaks nendega lähedased suhted.

Jaan Toots sai 59aastaselt ka pisitütre Elisabethi isaks. „Loomulikult andsime endale aru, et küpses eas beebi saada on vastutus,“ märgib Toots, kuid lisab, et neil oli siiras soov lisaks lastele eelmistest eludest saada ka ühine järeltulija.

Refereeritud artikli täistekst Kroonikas.

Jaan ja Eve Tootsil on kahepeale kokku seitse last ja viis lapselast. Jaanil on esimesest abielust Kersti Tootsiga tütar ja kaks poega: Kerli, Erhard ja Rihard ning teisest kooselust Kati Tootsiga alaealine tütar Karolina. Eve Tootsil on eelmisest abielust Aleg Kirsiga poeg Karl ja tütar Johanna. Eve ja Jaan Tootsi ühine laps sündis 2017. aastal.

Eve Toots on üks Eesti rikkamaid naisi, kelle vara pärineb tema juhitavast Astri äriimpeeriumist, mis on suurim kaubanduskinnisvara arendaja Eestis. Astri Grupp on avanud nii Tartu Lõunakeskuse, Narva Astri keskuse ja Fama keskuse, Pärnu keskuse, Kalamaja turg-toidutänava Depoo kui ka uues kuues Balti jaama turu.

Ettevõte sai alguse 90ndate algul Tartus avatud popist grillbaarist Veeriku Grill, kuhu peagi asus tööle nooruke Eve. 1994. aastal abiellus ta firma bossi Aleg Kirsiga ja temast sai ettevõtte finantsjuht. Kui ligi kaks aastakümmet kestnud abielu otsa sai, jäi Aleg arendama Mäksa mõisa ning Eve aktiivselt tegelema Astri äridega.