Foto: VIDA PRESS
Inimesed
7. oktoober 2021, 10:27

Prints Williami ja Kate’i kosjasobitaja pidi Hiinast häbiga põgenema

Jake Hall mängis võtmerolli Ühendriigi tulevase kuninga ja kuninganna kokkuviimisel, kuid nüüd on ta sattunud inetu skandaali keskmesse.

Hall korraldas aastaid tagasi St Andrewsi ülikooli moeetenduse, kus läbipaistvas kleidis Kate Middleton pani prints Williami südame kiiremini põksuma. Sellest sai alguse armulugu, mis kulmineerus pulmadega ja hiljem kolme lapse sünniga. Nüüd aga on Jake põhjustanud skandaali, kirjutab Daily Mail.

Nimelt juhatab nimeka Londoni finantstegelase poeg eksklusiivse koduõpetajate firma Holland Park Education Hiina haru. Daily Maili andmeil olid kliendid maksnud Inglismaalt pärit õppejõudude järeleaitamistundide eest üle miljoni naelsterlingi, kuid Hall kuulutas välja pankroti ja naasis Ühendkuningriiki, jättes õpetajale palga maksmata. Seepeale kaevati tema peale Shanghai politseisse.

Firma kokkuvarisemise põhjuseks on uus seadus, mille järgi ei tohi Hiinas enam välismaalastest koduõpetajaid palgata. Hall olevat õpetajatele kirjutanud: „Kogu raha on kulutatud … midagi pole järel.“ Ühele oma alluvale võlgneb ta näiteks neli tuhat naela. Kuid Briti ajakirjanduse andmeil pages Hall Hiinast koos klientide makstud miljoniga, mille ta võttis Hongkongi pangaarvelt välja.