Lammutustööd Tallinnas Liivalaia 9 krundil on häirinud nii Margus Saare (ülal), Tanel Veenre kui ka teiste naabrite elu.

Foto: Kollaaž (Erki Pärnaku, Teet Malsroos, Loreen Pulk)
Inimesed
1. oktoober 2021, 15:54

Lisatud munitsipaalpolitsei kommentaar!

LAMMUTUSTÖÖD OHUSTAVAD KOHALIKE TERVIST! Margus Saar: arstid koukisid mul ehituskiu silmast välja! Tanel Veenre: õhk on betoonitolmust paks (11)

Tallinna kesklinnas Liivalaia tänaval toimuvad lammutustööd ajavad kohalikel harja punaseks, sest kõik kohad on tolmu täis. „Mürgel on toimunud tegelikult juba umbes kuu aega – õhtuseks unelauluks rappub me kodu lammutuse taktis. Autod on kogu aeg kaetud sõrmepaksuse lammutustolmuga. Apokalüptiline vaade nagu Aleppos,“ kirjeldab tuntud ehtekunstnik Tanel Veenre. „Aktuaalse kaamera“ ankrule Margus Saarele tekitas lammutusobjektilt pudenev ehituskiud aga üldsegi tervisekahjustuse.

Tanel Veenre kirjutab sotsiaalmeedias, et neljapäeva hommikul lapsi lasteaeda viies pidi ta koduõuest rutuga lahkuma, sest tundis ohtu enda ja pere tervisele. „Tuli joosta silmi kinni hoides autoni, sest õhk oli betoonitolmust paks – naaberkrundil lammutatakse, linn areneb, Infortar ehitab, arusaadav, kuid on täiesti arusaamatu, et 2021. aastal saab seda teha sellise brutaalsusega ja ümberkaudsetest elanikest hoolimata. Me oleme praktiseerinud õues silmade kinni hoidmist! Ma pole ametkondadele ahelkirjutaja, sotsiaalpornosse suhtun enamasti stoilise rahuga. Kuid kelle poole pöörduda, kui sust nõnda üle rullitakse?“

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99