Alan Lancaster

Foto: Vida Press
Inimesed
26. september 2021, 12:25

Suri Status Quo bassimängija Alan Lancaster (5)

Ansambli Status Quo looja ja bassimängija Alan Lancaster suri 72aastaselt multiskleroosi tagajärjel, vahedab Mirror. Mees suri oma Sydney kodus, ümbritsetuna pereliikmetest.

Lancasteri surmast teatas pere soovil mehe lähedane sõber Craig Bennett. „Multiskleroosist ja liikumisraskustest hoolimata osales Alan edukatel taasühinemistuuridel. Ta mängis vapralt tuhandete imetlevate fännide ees ja oli rõõmus, et saab bändiga taas laval olla,“ ütles Bennett.

Lancasterist jäid maha abikaasa Dayle, kellega abielluti aastal 1978, pojad Alan juunior ja David ning viis lapselast.

Alan Lancaster pani koos Francis Rossi ja Rick Parfittiga kokku rokkbändi Status Quo. Parfitt suri juba 2016. aastal. Lancaster tegi kaasa 15 Status Quo albumil ja oli bändis aastani 1985. Mees taasühines vanade kamraadidega Suurbritannia tuuriks aastal 2013 ja andis viimase kontserdi Status Quo koosseisus 2014. aastal.

Ka Alani abikaasa Dayle võttis mehe surma järel sõna. „Meie kõigi südamed on murtud. Alan oli teravmeelne ja tal oli imeliselt kuiv huumorimeel. Ta oli pühendunud ja austav abikaasa, isa ja vanaisa. Perekond on alati tema jaoks olnud põhiline.“