Roger Michell koos Julia Robertsi ja Hugh Grantiga „Notting Hilli“ võtetel.

Foto: VIDA PRESS
Inimesed
24. september 2021, 08:52

Suri „Notting Hilli“ režissöör Roger Michell (2)

65 aasta vanuses on surnud Briti režissöör Roger Michell, kelle romantiline komöödia „Notting Hill“ (1999) on tänini populaarne.

Omaste sõnul suri Michell kolmapäeval. Surma põhjust ei ole nimetatud. Nimekast režissöörist jääb maha neli last: Harry, Rosie, Maggie ja Sparrow.

„Notting Hillis“ Londoni raamatukaupmehesse armuvat filmistaari kehastanud Julia Roberts nimetab Rogerit lõpmata heasüdamlikuks ja hellaks meheks. „Tal oli alati armas naeratus näol ja mõni suurepärane juhis varuks. Mul on väga vedanud, et mul avanes säärane fantastiline võimalus koos Rogeriga töötada.“

Michell kerkis 1993. aastal areenile Hanif Kureishi menukil põhineva lühisarjaga „Äärelinna Buddha“, järgnes Jane Austeni ekraniseering „Veenmine“ (1995). Režissööri filmidest on tuntud põnevik „Rajavahetus“ (2002) Ben Afflecki ja Samuel L. Jacksoniga, „Ema“ (2003) Daniel Craigiga, „Veenus“ (2006) Peter O'Toole'i ja Vanessa Redgrave'iga, „Hommikune sära“ (2010) Harrison Fordi ja Rachel McAdamsiga ning Daphne du Maurier' romaani „Mu nõbu Rachel“ ekraniseering.

Abielust näitlejanna Kate Bufferyga on Michellil tütar Rosanna, kes tegutseb agendina, ning poeg Harry - stsenarist, režissöör ja näitleja. Pärast lahutust abiellus Roger näitlejanna Anna Maxwell Martiniga („Motherland“) ning neil on samuti kaks last. Mullu kevadel teatas Anna, et tema ja Rogeri kooselu on lõppenud.