Romeo Beckham (paremal) koos isa Davidiga augustis Miami Interi matši vaatamas.

Foto: AP/Scanpix
Jalgpall
21. september 2021, 11:39

ISA JÄLGEDES? David Beckhami modellist poeg tegi papale kuuluvas meeskonnas profidebüüdi

Jalgpalliikoon David Beckhami süda võis pühapäeval uhkusest paisuda: tema vanuselt teine poeg, 19aastane Romeo tegi debüüdi professionaalse jalgpallurina. Tõsi küll, seda Beckhamile endale kuuluvas meeskonnas, kuid mis siis!

Romeo oli seni käinud pigem oma ema Victoria jälgedes ehk löönud laineid glamuurimaailmas, seda küll mitte laulja vaid modellina. Ent pärast üheksat aastat fotokaamerate ees otsustas ta, et aitab sellega küll ja aeg on asuda isa eeskujul vutiväljakutel tegusid tegema.

Romeo õnneks kuulub vanale Beckhamile USA profiliigas MLSis mängiv Miami Interi klubi ning selle satsiga ta hiljuti lepingu sõlmiski. Nüüd on ka debüüt tehtud: pühapäeval rassis Romeo platsil 79 minutit, kui Interi duubelmeeskond Fort Lauderdale tegi USA tuigevuselt kolmandas liigas 2 : 2 viigi Lõuna-Georgia Tormentaga.

Nõnda nagu isa oma parimatel päevadel, tegutses ka Beckham-juunior paremal äärel ning teisel poolajal oli ta lähedal ka väravasöödule, kuid paraku ei suutnud Harvey Neville – David Beckhami kunagise meeskonnakaaslase Phil Neville'i (kes on praegu Miami Interi esindusmeeskonna peatreener) poeg – hüva passi ära realiseerida.

Tundub, et vanamees jäi võsukese esitusega rahule, sest kui Romeo postitas mängu järel oma Instagrami lehele asjakohase foto, kirjutas David Beckham selle alla kommentaariks: „Olen sinu üle väga uhke!“. Beckhamite perekonnasõber ja jalgpalliagent Dave Gardner lisas: „Hästi tehtud, suured õnnesoovid! Pane samas vaimus edasi!“

Tõele au andes ei pääsenud Romeo platsile üksnes seetõttu, et on David Beckhami poeg ja et klubi kuulub isale. Juba veebruaris oli Victoria Beckham öelnud Vogue'i ajakirjale, et poeg rassib Interi treeninguväljakutel iga päev, sest tegelikult on just jalgpallimäng see, millega ta tegeleda tahab.

Varasemas nooruses oli Romeo koos vanema venna Brooklyni ja noorema venna Cruziga jalgpalli mänginud Londoni Arsenali akadeemias, kuid 2015. aastal ta sealt lahkus. Modellikarjääri ja kooli kõrval toksis ta siiski natuke ka palli, seda lausa Inglismaa koondise ründajate treeneri Alan Russelli näpunäidete järgi, kelle käe all on individuaaltrenne teinud ka sellised meistrid nagu Harry Kane ja Raheem Sterling.