Jekaterina Rozenštrauch

Sisuturundus
20. september 2021, 17:09

Investeeringud väikelaenudesse – mida tasub nende kohta teada?

Kreditex Ühisraha investeerimise hiljutises blogipostituses rääkisime lähemalt kinnisvaralaenudesse investeerimisest – kui turvaline see on ja mida selle kohta teadma peaks. Seekord võtame luubi alla investeerimise väikelaenudesse

Mis üldse on väikelaenud ja mida tasuks jälgida, kui kavatsed enda vaba raha sinna paigutama hakata? 

Alusta juba 20 euroga

Kui kinnisvaralaenudesse investeerimine tähendab, et sina tegutsed praktiliselt laenuandjana, et eraisikud või ettevõtted saaksid endale soetada kinnisvara, siis täpselt sarnane põhimõte kehtib ka väikelaenude puhul. 

Väikelaenudesse investeerides oled sina jällegi laenuandja rollis, lihtsalt väikelaenude summad on märksa madalamad kui kinnisvaralaenude puhul. Väikelaenude näol on tegu 300 - 10 000 euro vahemikku jäävate laenudega, mida taotlevad inimesed erineval otstarbel. Näiteks reisimiseks, ettevõtluseks, suuremate kaupade ostuks, hariduse rahastamiseks ning muude ootamatute või planeeritud kulude katteks.

Reeglina on väikelaenudesse investeerimine mõnevõrra suurema tootlikkusega kui kinnisvaralaenudesse. Keskmine saadav intress ühe investeeringu pealt on 12-15%. Näiteks 1000-eurose investeeringu puhul on saadav tulu keskeltläbi 70-90 eurot. Kõigi Kreditex Ühisraha portaalis olevate taotluste kohta saab investor vajamineva informatsiooni. Iga taotluse juures on välja toodud laenuperiood, saadav intress ja laenuprojekti reiting. 

Reiting annab investorile aimu sellest, kui riskantse investeeringuga tegemist on. Mida parem on reiting, seda suurem on ka tõenäosus, et laenu tagasimaksmine edeneb probleemideta.

Samuti ei eelda väikelaenudesse investeerimine suure summa vaba raha olemasolu. Igaüks võib alustada väikelaenudesse investeerimist juba 20 euroga. Tasub meeles pidada, et alati kehtib aga reegel – mida rohkem panustada, seda rohkem sa ka teenid.

Turvalisus on oluline

Kreditex Ühisraha tegevjuht Jekaterina Rozenštrauch nentis, et mullune koroonakriis tekitas nii värsketele kui juba kogenumatele investoritele pisut kartustunnet, mistõttu ei julgetud nii innukalt enda raha laenudesse paigutada. Sestap hakkas portaal 2020 suvel pakkuma kõikidele uutele väikelaenudele tagasiostugarantiid, mille raames makstakse investorile tema investeeritud raha 100% ulatuses tagasi juhul, ka juhul kui laenusaajaga leping ära lõpetatakse.  

Tutvu väikelaenude investeerimisvõimalustega lähemalt siin.

Edukat investeerimist!

Kreditex Ühisraha

www.kreditex.ee

Tegemist on finantsteenusega. Enne lepingu sõlmimist tutvuge finantsteenuse tingimustega ja vajadusel konsulteerige meie spetsialistidega.