Foto: Scanpix
Inimesed
17. september 2021, 14:37

Maailmakuulsat Vene režissööri äratatakse Saksamaal koomast (5)

Koroonaviirus laastas nimeka Vene režissööri Andrei Zvjagintsevi („Leviaatan“, „Armastuseta“) tervist nii hullult, et ta viidi Saksamaal kunstlikku koomasse. Nüüd hakatakse 57aastast kineasti tasahilju äratama, kirjutab Iltalehti.

Soome lehe andmeil nakatus Zvjagintsev koroonaviirusega juba juulis. Uueks Tarkovskiks tituleeritud režissöör sai Venemaal ravi ning jõudis juba haiglast koju pääseda, kui tema seisund ootamatult uuesti halvenes. Augusti keskel viidi kineast Saksamaale: Covidi põdemise tagajärjel olid kopsud ligi 90% ulatuses kahjustada saanud. Saksamaal viidi Vene kinokuulsus kunstlikku koomasse.

Nüüd aga on tema seisund veebikülje The Bell teatel niivõrd paranenud, et teda elus hoidvatest seadmetest on saanud loobuda ning arstid on hakanud teda tasahilju äratama.

The Belli andmeil on Zvjagintsev saanud Saksamaal ECMO-nimelist intensiivravi. Selle lühendiga tähistatakse kehavälist membraanoksügenisatsiooni, mille puhul vähese hapnikusisaldusega veresse lisatakse väljaspool keha hapnikku ning seejärel viiakse veri taas patsiendi vereringesse.