Patrick Dempsey ja Ellen Pompeo „Grey anatoomia“ neljandal hooajal.

Foto: VIDA PRESS
Inimesed
17. september 2021, 11:00

PALJASTUS: „Grey anatoomia“ superstaar terroriseeris võttegruppi

USA haiglasarja „Grey anatoomia“ fännid olid ahastuses, kui nende lemmik Derek „McDreamy“ Shepard 11. hooajal ära tapeti. Kuid värske raamatu andmeil oli Dereki osatäitja Patrick Dempsey võtteplatsil kõigi närvid ära söönud.

Lynette Rice on avaldanud „Grey anatoomia“ telgitagustest raamatu „How to Save a Life: The Inside Story of Grey’s Anatomy“ („Kuidas päästa elu: „Grey anatoomia“ kulissidetagune elu“), milles paljastab Patrick Dempsey lahkumise tagamaid.

Rice'i intervjueeritud isikud toonitavad, et päris kindlasti polnud sarja tähtsaima meesnäitleja lahkumine seotud seksuaalse ahistamisega. „Patrick terroriseeris võtteplatsil inimesi. Mõnel näitlejal on temaga seoses mitmesuguseid hingetraumasid,“ meenutab tegevprodutsent James D. Parriott, kes toodi sarja tagasi just selleks, et Dempsey lahkumist korraldada.

Dempsey kui omaaegne teinitäht oli „Grey anatoomia“ trupi tuntuim näitleja. Ehkki pealkiri viitas Ellen Pompeo tegelaskujule Meredith Greye, kujunes tema kallimat kehastanud Dempseyst sarja põhistaar. Stsenaariumis kujutati McDreamyt unelmate mehena, kuid võtteplatsi reaalsus oli midagi muud. „Patrickul oli võtteil selline positsioon, et ta teadis, et võib võtted seisata ja inimesi hirmutada,“ öeldakse raamatus.

Aastatepikkuse pinged kasvasid nii suureks, et „Grey anatoomia“ looja Shonda Rhimes teatas viimaks: kui Dempsey ei lahku, lahkub tema. McDreamy tegelaskuju saadeti 2015. aastal teise ilma. Vahepeal lõi Patrick laineid „Bridget Jonesi beebis“. Kuid sõjakirves „Grey anatoomia“ tegijatega paistab olevat maha maetud. Hiljuti naasis Patrick võtteplatsile, et osaleda oma teleabikaasa Meredithi unenäostseenis.