Cristina Sevilla ja Maria Mendiola (paremal)

Foto: Vida Press
Inimesed
12. september 2021, 17:08

Legendaarse diskohiti „Yes Sir, I Can Boogie“ esitaja suri 69aastaselt

69aastaselt suri lauljatar María Mendiola, kes esitas legendaarset diskohitti „Yes Sir, I Can Boogie“. Lauljatar, kes oli pool Hispaania duost Baccara, suri Madridis oma kodus pere keskel laupäeva hommikul, vahendab BBC.

„Täna lahkus meie hulgast minu kallis Maria, imeline artist, kuid eelkõige mu sõber,“ kirjutab tema bändikaaslane Cristina Sevilla Instagramis.

Maria Mendiola ja Mayte Mateos lõid ansambli Baccara aastal 1977, kui nad mõlemad Fuerteventura saarel flamenkotantsijatena turiste lõbustasid. „Yes Sir, I Can Boogie“ oli nende esimene singel, mis lendas kümnes Euroopa riigis kohe edetabelites esikohale. Lõpuks müüdi loost 16 miljonit koopiat - selleks ajaks polnud sellise tulemusega hakkama saanud mitte ükski teine tüdrukuteansambel.

Lugu sai uue elu mullu suvel, kui sellest sai Šotimaa Euro 2020 jalgpalliturniiri mitteametlik hümn. Mendiola ütles siis, et oli väga liigutatud, et laul pärast nii pikki aastaid ikka inimeste südametes elab. „Ma ei arvanud, et see kunagi enam edetabelitesse pääseb. Šoti tiim tuletas inimestele meelde, et me eksisteerime.“

Baccara esimene plaat sai kohe hitiks ja 1978. aastal esindas bänd Eurovisioni lauluvõistlusel Luksemburgi looga „Parlez-Vous“. Nad said seitsmenda koha.

Kaheksakümnendate keskel läksid Mendiola ja Mateose teed lahku ja Baccarast sündis kaks peaaegu samanimelist bändi - Baccara ja New Baccara, mis tuuritasid ja salvestasid muusikat teineteisest eraldi. Mendiola lõi käed lauljatar Marisa Péreziga ja tema variant bändist osutus edukamaks. Pérez lahkus kooslusest 2008. aastal, kui tal diagnoositi artriit. Koha võttis üle Cristina Sevilla, kes Mendiola surmast teatas. „Mu kallis Maria, mul ei ole sõnu. Saan öelda vaid seda, milleks mul oli ka mitmeid kordi elus võimalus… ma armastan sind,“ kirjutas Sevilla bändi Instagrami lehel.