Sisuturundus
13. september 2021, 09:00

Millele tasub tähelepanu pöörata kinnisvaralaenudesse investeerimisel?

Kreditex Ühisraha portaalis on õige mitu võimalust vaba raha paigutamiseks ning oma passiivse sissetuleku kasvatamiseks. Nii võib algajal investoril tekkida küsimus, et mida siis valida. Selgitamiseks võtame seekord fookusesse investeerimise kinnisvaralaenudesse. Vaatame järele, kui turvaline on neisse investeerida, kui suurt tulu on võimalik seal teenida ja mida sealjuures kindlasti jälgida tasub.

Kas ma peaksin investeerima?

Investeerimine kogub üha enam populaarsust ja seepärast on mõistlik sellega juba varakult alustada ja otsida nii-öelda uusi „projekte“, kuhu enda raha kasvama panna. Tõenäoliselt on sinulgi juba mingisugune ettekujutus või vähemalt oled kuulnud võimalusest investeerida kinnisvaralaenudesse. 

Kontseptsioon on tegelikult lihtne: sisuliselt suunatakse sinu investeeritud raha – just täpselt – laenudesse, mida taotlevad eraisikud või ettevõtted, et soetada endale kinnisvara. Tegu on ühisrahastus projektidega, kus iga investor on praktiliselt laenuandja. 

Tehes investeeringu kinnisvaralaenudesse Kreditex Ühisraha portaalis, saab investor enne raha paigutamist lähemalt tutvuda iga aktiivse projektiga. Välja on toodud iga projekti kestvus, kui suur summa on juba investeeritud (ja ka see, kui palju veel vaja projekti täitumiseks), kui pikk on laenuperiood ja milline on selle laenu tüüp. Lisaks on igal projektile portaali poolt määratud ka riskireiting, milles on analüüsitud laenuvõtja maksevõimet, tagatiskinnisvara väärtust ja teised projekti turvalisuse aspekte.

Reeglina jääb kinnisvaralaenude puhul aastane tootlus vahemikku 9-12 protsenti. See tähendabki, et sinu kui investori võimalus on teenida aastas oma investeeringu pealt keskeltläbi 10% kasumit. Kinnisvaralaenudusse investeerimist saab alustada alates 100 eurost.  

Oluline on meeles hoida, et investeerimine on tegevus, mis ei tee sind peale ühte korda ja üleöö rikkaks teeb. Tegemist on pikaajalise protsessiga, mis eeldab investorilt järjepidevalt uute summade investeerimist ning tulu teenitakse kumulatiivselt. 

Kuidas on lood turvalisusega?

Enamlevinum põhjuseid, miks inimesed ei investeeri, on kartus kaotada oma raha ja see on õigustatud hirm, sest iga investeerimisega kaasnevad kindlasti riskid ning keegi ei soovi oma pikalt kogutud säästudest ilma jääda. Kreditex Ühisraha tegevjuhi Jekaterina Rozenshtrauch toob siin välja, et nende portaalis on kõik kinnisvaralaenud kindlustatud hüpoteekidega. See tähendab, et kui juhtubki, et laenuvõtja ei suuda mingil põhjusel võetud laenu tagasi maksta, on portaalil õigus nõuda tagatiseks oleva hoone (korter, maja) müümist läbi kohtutäituri. Sellestsamast tagatise müügist saadud tulust makstakse ka investoritele tagasi ka nende esialgse investeeringu summa koos teenitud intressidega. Seega on Kreditex Ühisraha portaalis investeeringud kinnisvaralaenudesse tagatud hüpoteekidega.


Tutvu Kreditex Ühisraha portaalis hetkel avatud olevate investeerimisprojektidega siin. Edukat investeerimist! Vaata lisa: www.kreditex.ee

Tegemist on finantsteenusega. Enne lepingu sõlmimist tutvuge finantsteenuse tingimustega ja vajadusel konsulteerige meie spetsialistidega.