Jean-Paul Belmondo

Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
6. september 2021, 19:13

Prantsuse filmistaar Jean-Paul Belmondo suri 88aastasena (8)

Prantsuse kuulus filminäitleja Jean-Paul Belmondo, kes enim tuntust kogunud Jean-Luc Godard' filmist „Breathless“, suri 88aastasena, vahendab Reuters.

Jean-Paul Belmondo advokaadi sõnul suri mees oma kodus. „Ta oli juba mõnda aega väga väsinud. Ta suri rahus,“ ütleb Michel Godest.

Belmondo oli Prantsuse kino superstaar ja teda leinab terve riik. President Macron kirjutas Twitteris, et Prantsusmaa on kaotanud rahvusliku aarde. „Mulle tundub, et kogu Prantsusmaa on õnnetu,“ kommenteerib näitleja advokaat ja sõber Godest BFM TV-le antud intervjuus.

Kuuekümnendatel sai Belmondost üks Prantsusmaa populaarsemaid komöödia- ja märulinäitlejaid. Just siis otsustas ta keskenduda peavoolufilmides osalemisele. Muidugi tõi see kaasa ka omajagu kriitikat kunstiinimestelt, kelle sõnul raiskas ta nii oma talenti.

Belmondo sündis 1933. aastal skulptori ja maalikunstniku perre. Hoolimata kultuuritaustast oli mees noorena hoopis spordipoiss ja kiindus poksimisse. Kui ta aga näitlemise avastas, võttis tal lausa kolm katset, et Pariisi konservatooriumisse õppima pääseda. 1952. aastal võeti ta lõpuks sinna vastu, neli aastat hiljem ta aga lahkus sealt.

Mees lõi kaasa rohkem kui 80 filmis, millest mitmed olid kassahitid. Esimesena astus ta üles filmides „Sois belle et tais-toi“ („Look pretty and shut up“) aastal 1958 ja „A double tour“ aastal 1959. Rahvusvahelise kuulsuse tõi talle aga Jean Sebergi roll Godard' filmis „Breathless“.