Jane Birkin tänavusel Cannes'i festivalil.

Foto: Erlend Štaub
Inimesed
6. september 2021, 14:52

Legendaarne laulja ja stiili-ikoon Jane Birkin sai insuldi (2)

Inglise näitleja ja laulja Jane Birkin, kes sai tuntuks prantsuse laulja Serge Gainsbourg'i muusana, kosub BBC Newsi teatel insuldist.

Eesti publikulegi esinenud 74aastane staar pidi üles astuma Prantsusmaal Deauville'is Ameerika kinofestivalil, kuid jättis esinemise ära. Pere teatel sai stiiliikoon, kelle nime kannab maailma ihaldusväärsemaid käekotte, paar päeva tagasi kergekujulise insuldi. Birkini enesetunne olevat hea.

Birkin pidi festivalil rääkima dokfilmist „Jane“, mille autor on tema tütar Charlotte Gainsbourg. Suhtest režissöör Jacques Doilloniga on Birkinil muusikust tütar Lou Doillon. Vanim tütar, fotograaf Kate Barry, kelle isa oli Bondi-filmide muusikast tuntud helilooja John Barry, läks 2013. aastal vabasurma.

Londonis sündinud Birkin on Prantsusmaal endiselt populaarne, kinnitab BBC News. Inglanna sai tuntuks 1968. aastal, kui ta lindistas koos oma kavaleri Gainsbourg'iga skandaalse dueti „Je T'aime... Moi Non Plus“. Nad olid tutvunud mõni kuu varem filmi „Slogan“ võtetel. Erootiliste hingelduste ja oietega pala keelati mitmes riigis ära ning Vatikan mõistis selle ametlikult hukka.

Birkin ja Gainsbourg olid koos tosin aastat ning jäid ka pärast lahkuminekut sõpradeks. Serge kirjutas endisele partnerile laule edasi. Birkini osalusel valminud filmidest on tuntud „Blow Up“ (1966), „Ära lase silmist“ koos Pierre Richard'iga (1975) ning „Surm Niilusel“ (1978).