Piers Morgan

Foto: VIDA PRESS
Inimesed
1. september 2021, 14:15

Meghanit valetamises süüdistanud teletäht pääses terve nahaga (2)

Briti meediakuulsus Piers Morgan põhjustas märtsis skandaali, väites, et ei usu sõnagi hertsoginna Meghani pihtimusest Oprah Winfreyle. Telekanal ITV ning Briti meedia järelvalveorgan Ofcom said Morgani asjus rekordilised 58 000 kaebust. Kuid nüüd otsustas Ofcom, et telekanal polnud süüdi ja Morganil on õigus oma arvamusi väljendada.

Meghan rääkis Oprah' intervjuus, et oli esikpoeg Archiet oodates olnud enesetapu äärel. Kuid hertsoginna kunagine sõber ning nüüdne vihavaenlane Morgan prahvatas telesaates „Good Morning Britain“, et ei usu prints Harry naise juttu. „Ma ei usu tema jutust sõnagi. Ma ei usuks Meghanit ka siis, kui ta mulle ilmateadet ette loeks.“ .

Lisaks kümnetele tuhandetele häiritud televaatajatele kaebas Morgani peale ka Sussexi hertsoginna isiklikult. Morgan lahkus skandaali peale „Good Morning Britaini“ saatejuhi kohalt. Kuid nüüd, ligi pool aastat hiljem, otsustas Ofcom, et kaebused on alusetud, vahendab BBC News.

Ofcom ütles, et Morgani arvamuste avaldamise piiramine käiks vastu sõnavabadusele, kuid meedia järelvalveorgan kritiseeris telestaari soovimatust võtta tõsiselt nii tähtsat probleemi nagu enesetapud.

Morgan nimetas Ofcomi otsust sõnavabaduse võiduks ning, nagu ta talle omase terava keelega väljendas, „printsess Pinocchio“ lüüasaamiseks.